Την έστειλαν για 6μηνες «διακοπές»

Η γνωστή γιατρός, Χριστίνα Ιακωβίδου τιμωρήθηκε με εξάμηνη παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού της επαγγέλματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το 2000 υπήρχαν τρία δημοσιεύματα που μιλούσαν για τα προσόντα της, κυρίως της εξωτερικής της εμφάνισής, και προκάλεσαν σάλο στον Οδοντιατρικό Σύλλο.

Μάλιστα, τα εν λόγω δημοσιεύματα την αποκαλούσαν «Doctor – dr. love» και «funky οδοντίατρο», ενώ ταυτόχρονα έκαναν λόγω για τις επιτυχίες της στην showbiz και φυσικά στο Hollywood, υποστηρίζοντας ότι έχει φροντίσει τα δόντια πολλών σταρ στο πέρασμά της από το Λος Αντζελες. Μάλιστα, της αποδώθηκαν και οι χαρακτηρισμοί «οδοντίατρος του Hollywood» και η «πιο σέξι οδοντίατρος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν, κρίνοντας ότι τα δημοσιεύματα αποτελούσαν όχι μόνο «απαγορευμένη διαφήμιση», αλλά και ότι «έβλαπταν την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων».

Η Χριστίνα Ιακωβίδου τότε προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους, θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ύστερα από 14 χρόνια, απέκρουσε τις προσφυγές της Χριστίνας Ιακωβίδου και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές.

Διαβάστε επίσης