Την Κυριακή ξεκινά το 20ο Συμπόσιο της Σύμης στην Ρόδο

Σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το ίδρυμα Παπανδρέου διοργανώνει στο νησί των ιπποτών το Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης με τίτλο “Δαμάζοντας την παγκοσμιοποίηση: η ατζέντα για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Οι εργασίες του Διεθνές Συμποσίου της Σύμης, που φέτος εορτάζει τα 20 χρόνια του, ανοίγει τις εργασίες του την Κυριακή 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουλίου.

Στην τελετή έναρξης του Συμποσίου, θα γίνει και η απονομή του φετινού Διεθνούς βραβείου Ειρήνης Παπανδρέου-Τζέμ, στο διάσημο Τούρκο συνθέτη και συγγραφέα, Ζουλφού Λιβανελί.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου, το απόγευμα, στο πλαίσιο του Συμποσίου, θα γίνουν στην πόλη της Ρόδου δυο ειδικές εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι η Διάλεξη της βραβευμένης βυζαντινολόγου Τζούντιθ Χέριν με θέμα: «Η Ρόδος στο Βυζάντιο – το Βυζάντιο στη Ρόδο».

Και η 2η υπό το τίτλο: «Διαφυλάσσοντας την παράδοση της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών», με ομιλητές την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Φλέτσερ, Ελισάβετ Προδρόμου με θέμα «Μειονότητες υπό διωγμό στη Μέση Ανατολή, η έξοδος των Χριστιανών» και τον ιστορικό Έρικ Μπρουνς με θέμα «Η Ρόδος, σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης».

Διαβάστε επίσης