Την Μ. Τρίτη η απόφαση του Διαιτητικού για τον Φιλιππούση

Την Μεγάλη Τρίτη το Διαιτητικό Δικαστήριο θ’ αποφασίσει για την προσφυγή του Ολυμπιακού να θεωρήσει άκυρη την πρόσληψη του Ιάκωβου Φιλιππούση στην θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, επειδή δεν υποδείχθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά από τον αναπληρωτή Παναγιώτη Δημητρίου. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές κλήθηκαν να υποβάλουν υπομνήματα μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα.

Κατά την εκδίκαση οι δικηγόροι του Ολυμπιακού και του Αγραφιώτη, Δημακόπουλος και Σπυρόπουλος, τόνισαν: «Ο κανονισμός είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να κριθεί ότι η επιλογή της πρότασης του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ δεν είναι έγκυρη. Ρητώς καθορίζεται από το Καταστατικό ότι ο εκτελεστικός γραμματέας προτείνεται από τον πρόεδρο. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης υπέγραψε την σύμβαση με τον Φιλιππούση. Είναι όμως έγκριση αυτό;»

Για την εγκυρότητα της προσφυγής και του Αγραφιώτη, τόνισαν: προσφυγή του Αγραφιώτη: «Ο κ. Αγραφιώτης είναι μέλος της ΕΠΟ. Και δεν ψήφισε. Έχει κάθε δικαίωμα και νομιμοποιείται να υποστηρίξει το έννομο συμφέρον του. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Σαν μέλος της Super League νομιμοποιείται και έχει ηθικό συμφέρον».

Από την πλευρά της η ΕΠΟ, με τους δικηγόρους Σαράκη και Μπάρτζη, υποστήριξαν ότι: «Δεν προκύπτει κάποια βλάβησυμφέροντα των αιτούντων. Δεν είναι σαφές το έννομο συμφέρον τους. Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε του δικαιώματος να προτείνει τον εκτελεστικό γραμματέα. Έχει αυτό το δικαίωμα και προβλέπεται και από το νόμο».

Παρέμβαση υπέρ της απόφασης της ΕΠΟ έκανε και ο δικηγόρος του Φιλιππούση Σπύρος Κλαδάς: «Ο πρόεδρος καλείται να προτείνει, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή ψηφίζει. Αλλιώς θα έλεγε ότι ο πρόεδρος ορίζει, όχι προτείνει. Δεν έχει έννομο συμφέρον. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Αγραφιώτης είναι μέλη της ΕΠΟ, βάσει των όσων προβλέπει το Καταστατικό. Είναι μέλη της SuperLeague».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα