Την στήριξη της Ελλάδας στον διάλογο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία εξέφρασε ο Ν. Δένδιας

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, έδωσε έμφαση στη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία

Στην παρέμβασή του στην έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε έμφαση στη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, στην παρέμβασή του ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της διττής προσέγγισης. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τη σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι για την επίτευξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, χρειάζεται αποκλιμάκωση και ότι ο διάλογος αυτός, προκειμένου να φέρει απτά αποτελέσματα, θα χρειαστεί χρόνο. Επισημαίνεται επίσης πως ο ίδιος υπογράμμισε ότι στον διάλογο αυτό θα πρέπει να τονιστούν εξαρχής οι θέσεις μας, οι οποίες βασίζονται στις κοινές αρχές και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

«Βασική αρχή αποτελεί η καταδίκη οποιασδήποτε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, μια αρχή την οποία οφείλουν να σέβονται οι Νατοϊκοί σύμμαχοι σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς και οι χώρες με εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ και ειδικά η Ουκρανία που ζητά διεθνή αλληλεγγύη» υπογραμμίζεται.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση της έντασης και στον έλεγχο των εξοπλισμών.

Στο επίκεντρο της έκτακτης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκε η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την Ουκρανία και ενόψει της επικείμενης σύγκλησης Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σημειώνεται σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα