Την Τετάρτη τα λένε για την αναδιάρθρωση Βασιλειάδης-Super League

 

Την Τετάρτη (14:00), θα γίνει η περίφημη συνάντηση της Super League με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Το… πρόβλημα είναι πως θα περάσει επικοινωνιακά το θέμα, καθώς οι μεταβολές στο παρά ένα δείχνουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά του Υπουργείου βγαίνει προς τα έξω ότι η συνάντηση θα γίνει μεν, αλλά ο Γ. Βασιλειάδης δεν συζητά επανεξέταση της αναδιάρθρωσης. Η Super League στην επιστολή της αναφέρει ότι ζήτησε το ραντεβού προκειμένου να μιλήσουν γενικά και αόριστα για θέματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε το μήνυμα ότι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και η ίδρυση της Super League 2 θα προχωρήσει κανονικά χωρίς υποχωρήσεις. Αυτό βέβαια δεν είναι το εμπόδιο, αλλά ο τρόπος που θα γίνουν οι όποιες μεταβολές. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κατατεθεί η τροπολογία οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα υπάρξουν πολλές εκπτώσεις. Απλά για να μην πληγεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραμονές εκλογών, θα πρέπει οι φορείς του ποδοσφαίρου να πάρουν την κατάσταση πάνω τους.

Η Super League δεν θέλει να γίνει εδώ και τώρα η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, αλλά να πάει έναν χρόνο πίσω, προκειμένου να υποβιβαστούν δύο ΠΑΕ και να μην ισχύσει ο υποβιβασμός τριών και η συμμετοχή του 13ου σε αγώνα μπαράζ με τον δευτεραθλητή της Football League.

H Football League θα επιδιώξει ν’ ανέβουν απευθείας δύο στην μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτό που την καίει είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Ποιος θα αναλάβει δηλαδή την διοργάνωση του πρωταθλήματος και τι έσοδα μπορεί να έχει προκειμένου η επιβίωσή του μετά και τη δημιουργία της Super League 2, να έχει διάρκεια.

Διαβάστε επίσης