Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κατηγορούμενος Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος εκδόθηκε χθες στην Ελλάδα από την Κύπρο.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του στο βαρύ κατηγορητήριο. Αυτό έχει συνταχθεί από τον ανακριτή Μαλλή και αφορά στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον γιο του Μιχάλη ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον  Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει υπό κράτηση, δηλώνει αθώος. Τον περασμένο Ιούνιο είχε αρνηθεί να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή με συνέπεια να εκδοθεί σε βάρος του, όπως και σε βάρος του Μιχάλη Μιχαηλίδη, ένταλμα σύλληψης. 

Σύμφωνα με στοιχεία του κατηγορητηρίου, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα