Την τουριστική αγορά της Εσθονίας προσεγγίζει ο ΕΟΤ

Σκοπός είναι η ανάδειξη των ελληνικών προορισμών που συνδυάζουν το παραδοσιακό μοντέλο με εναλλακτικές μορφές

Στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) εκπρόσωποι των Εσθονών τουριστικών διοργανωτών ταξιδίων Gremalo Reisid, Wris, Estravel, GoTravel, Aves και Westexpress, επισκέφθηκαν από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου την Αθήνα και τη Θεσσαλία.

Το farm trip υλοποιήθηκε από  την υπηρεσία του  ΕΟΤ Σκανδιναβίας και από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Βόλου, την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών και τοπικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ταξίδι είχε ως σκοπό την ανάδειξη ελληνικών προορισμών που συνδυάζουν το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας ως προορισμού «365 ημέρες το χρόνο». Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις Εσθονών τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία, ενώ με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία για το 2020 αναμένεται νέα αύξηση κατά 5-7%.

Διαβάστε επίσης