Τις βάρκες στην στεριά έβγαλε ο κυκλώνας “Ιανός” που σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα (video)

Σαρώνει ο «Ιανός» στην Δυτική Ελλάδα και στις 7 το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Από τις 4 τα χαράματα ο μεσογειακός κυκλώνας έβγαλε μέχρι και βάρκες στη στεριά! Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 10 μποφόρ -Έπεσαν δέντρα σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, χωρίς ρεύμα η Ιθάκη

 

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική στις 6 το πρωί, δεν χρειάστηκε να επέμβει για απεγκλωβισμούς, παρά μόνο για κοπές δέντρων. Στην Ιθάκη,

σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ τα νερά από την θάλασσα έχουν βγει στον δρόμους που βρίσκονται παράλληλα.

Σύμφωνα με τον έπαρχο του νησιού, Θανάση Λεβιτσάνη, έχουν υποστεί και ζημιές κάποια σπίτια, ενώ άλλα έχουν πλημμυρίσει, αλλά δεν έχει κινδυνέψει κανείς, με το νησί να έχει υποστεί το μεγαλύτερο χτύπημα.

 

Live λιμάνι Κυλλήνης 11 Μποφόρ

Gepostet von Forecast Weather Greece am Donnerstag, 17. September 2020

Πολύ έντονα είναι και τα φαινόμενα στην Ζάκυνθο, όταν από τα μεσάνυχτα το νησί χτυπήθηκε πρώτο από τον κυκλώνα, με τον κόσμο να μένει στα σπίτια του. Στην περιοχή του Καλαμακίου, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής κι ευτυχώς η πυροσβεστική την έσβησε αμέσως.

Στην Κεφαλονιά, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ένα αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί. Κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ στην συνέχεια επρόκειτο να πάει στην Κεφαλονιά για να παραλάβει επιβάτες, ωστόσο ο πιλότος δεν μπορούσε να προσεγγίσει το νησί εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

 

Πολλά είναι τα προβλήματα από πτώσεις δέντρων προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και στην δυτική Πελοπόννησο. Στους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας ήταν εντονότερα τα φαινόμενα που άρχισαν από το απόγευμα και εντάθηκαν το βράδυ, με τους ανέμους να φτάνουν τα 10 μποφόρ. Ο Νομός έχει κηρυχθεί από χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και τα τρία νησιά του Ιονίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα