Τμήμα του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου καταστράφηκε από πυρκαγιά

Πάνω από 3 εκατ. ευρώ υπολογίζεται να είναι η ζημιά που προκλήθηκε

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Μεσοτόπου στην Λέσβο.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες στην αποθήκη ζωοτροφών και λόγω των εύφλεκτων υλικών, πήρε γρήγορα διαστάσεις και χρειάστηκε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και ανδρών του πυροσβεστικού κλιμακίου Καλλονής.

Στο χώρο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου τα οποία συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 3εκ €.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Μεσοτόπου τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ εδώ και δύο χρόνια τυροκομεί ο ίδιος το γάλα που παράγουν τα μέλη του δίνοντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν τους και επιπλέον χρήματα για τον παραγωγό.

Πρόσφατα ο συνεταιρισμός παρήγαγε το πρώτο συνεταιριστικό παγωτό το οποίο και διανέμει σε όλη την Ελλάδα. Η σημερινή φωτιά είναι ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθεια που έχει γίνει.

Στο νησί μάλιστα σήμερα θα βρεθεί η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή η οποία έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Μεσότοπο και τους συνεταιρισμούς του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα