«Το 2013 ήταν μια απ’ τις καλύτερες χρονιές για τον τουρισμό»

«Η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού καταδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης μίας στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, για την αλλαγή της εικόνας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα την αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των ελληνικών προορισμών», υποστήριξε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital + Vision.

Το 2013 «δε θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι πράγματι ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τον ελληνικό τουρισμό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα που έρχονται για τη νέα τουριστική χρονιά είναι επίσης ελπιδοφόρα».

Η ορθολογική τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας είναι πλέον προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου, μεταξύ άλλων, είναι και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού. Από τις πρώτες πρωτοβουλίες, άλλωστε, ήταν η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού σκαφών αναψυχής.

Για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η υπουργός ανέφερε ότι «ήδη συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Υγείας για το θεσμικό πλαίσιο άσκησης της δραστηριότητας του ιατρικού τουρισμού» και «μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Υγείας». Επίσης, ακόμα μια σημαντική προτεραιότητα αποτελεί ο επαγγελματικός τουρισμός και ήδη έχει συσταθεί στο υπουργείο Τουρισμού ομάδα εργασίας με συμμετοχή βασικών εταίρων του κλάδου, προκειμένου να επεξεργαστεί σχέδιο για την επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως προορισμό συνεδριακού τουρισμού.

Διαβάστε επίσης