Το 60% των σχολείων έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι πάνω από 8.000 σχολεία (το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων)  έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης.

Η ίδια διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς να παρανομούν και να τους υποδεικνύουν αξιολόγηση φασόν.

Αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι μόνο 4 τμήματα είναι κλειστά στα 80.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, πάμε πολύ καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε επιφυλακή.

«Τον Σεπτέμβριο, είχαμε λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά απ’ ό,τι τον Αύγουστο και αυτό οφείλεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς», σημείωσε και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «γίνονται 1,2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα μόνο από παιδιά».

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, είπε ότι στους καθηγητές το ποσοστό εμβολιασμού, είναι πάνω από 92% και στους φοιτητές πάνω από 75%, αν και υπάρχουν πολλά τμήματα με ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών πάνω από 90%.

Για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, καθώς οι πιο πολλοί είναι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα