Το 73% των Ελλήνων ανησυχεί για Τουρκία – Πώς κρίνουν Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα εθνικά θέματα, αλλά και τη στάση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ – των εταίρων της Ελλάδας δηλαδή- απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα περιλαμβάνει η δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.

Πώς αξιολογούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τους βασικούς «παίχτες»
Ειδικότερα, το 73% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για την στάση της Τουρκίας, ενώ το 7% δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Αντίστοιχα, το 55% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ το 35% απαντά πως κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στο ίδιο κλίμα, αρνητικά κρίνουν και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 66%, έναντι του 25% που αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της ΕΕ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όσοι είχαν θετική γνώμη για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνοτουρκικά είναι αισθητά λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, όπου το ποσοστό που τασσόταν υπέρ των χειρισμών της ΕΕ ήταν στο 35%.

Αρνητικό πρόσημο έχουν και οι χειρισμοί των ΗΠΑ – συγκεκριμένα από το 52%. Το 30% κρίνει θετικά τους αμερικανικούς χειρισμούς. Αυτοί που είναι ικανοποιημένοι με τη στάση των ΗΠΑ είναι ελαφρώς περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση [30% τον Οκτώβριο έναντι 27% τον Σεπτέμβριο]. Αντίστοιχα όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι, είναι λιγότεροι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. [52% με 59%].

Στον αντίποδα, η στάση της Γαλλίας αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 76%. Το 9% αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμού του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα