Το «9» το καλό…

Ήταν δεδομένο πως από τη στιγμή που η ΑΕΚ αποφάσισε να κυνηγήσει νομικά τα πεπραγμένα της θητείας του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ, θα είχε απέναντί της έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, που σε καμία περίπτωση δεν θα παραδιδόταν μπροστά στις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Αυτό αποδεικνύεται σε κάθε προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσης αφού παρά την επιθυμία της νομικής υπηρεσίας της ΑΕΚ (Χάρης Οικονομόπουλος) να «τελειώνει» το συντομότερο δυνατό η υπόθεση, η πλευρά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ καταφέρνει να εξασφαλίζει αναβολές. Το ίδιο σενάριο εκτυλίχθηκε και σήμερα αφού ο δικηγόρος του κ. Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, ζήτησε και εξασφάλισε αναβολή της υπόθεσης, περί απουσίας του βασικού του νομικού εκπροσώπου που συμμετέχει και στη δίκη Τσοχατζόπουλου και όχι μόνο, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα. Συγκεκριμένα, δέχθηκε τους ισχυρισμούς Ψωμιάδη περί ανάγκης αναβολής , λόγω μη έκδοσης πρωτοβάθμιας απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Σκοπίων και όχι έφεσης. Όπως επίσης και για λόγους απουσίας των συνηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και για τον λόγο παραίτησης του δικηγόρου του Χαρίλαου Ψωμιάδη. Έτσι η νέα δίκη ορίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου μ’ αυτή να είναι η 9η αναβολή στην υπόθεση.

 

Στάθης: «Ταλαιπωρούν τον Μάκη»

Ευχαριστημένος από την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης Ψωμιάδη και την απόφαση για την αναβολή για τις 18/9, ο δικηγόρος Χρήστος Σπάθης τόνισε πως ταλαιπωρούν χωρίς λόγο έναν άνθρωπο.
«Ταλαιπωρούν έναν άνθρωπο με όλα όσα γίνονται. Τον σέρνουν στα δικαστήρια χωρίς αποδείξεις και χωρίς να μπορεί να ληφθεί καμιά απόφαση. Θέλουμε η ιστορία να τελειώσει και να δικαιωθεί ο κ. Ψωμιάδης σε αντίθεση με όσα του επιρρίπτονται».

 


Ντέμης: «Καταπληκτικός τύπος ο Ψωμιάδης»

Με ειρωνεία κυρίως προς το Ελληνικό Δημόσιο υποδέχθηκε την απόφαση για τη νέα αναβολή της δίκης για την υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την 9η αναβολή στη δίκη του Ψωμιάδη, ενώ κατέστησε σαφές πως η ΑΕΚ έχει, πλέον, λίγες πιθανότητες νίκης.

«Θέλω πολύ να πω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος, που καταφέρνει να βγαίνει νικητής για εννιά συνεχόμενα χρόνια, που καταφέρνει να παίζει μόνος του απέναντι στο Ελληνικό δημόσιο, την ΑΕΚ, την δικαιοσύνη, την λογική, αλλά καταφέρνει να μας κερδίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικολαΐδης.

«Με αποδεδειγμένα εγκλήματα εις βάρος του δημοσίου και της ΑΕΚ, ειλικρινά του βγάζω το καπέλο και ας προβληματιστεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή την χώρα που ζούμε, ποια θα είναι η συνέχεια», συμπλήρωσε ο Ντέμης, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι αν είναι μία κωμωδία όλο αυτό που γίνεται, απάντησε: «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλα. Απλά εννιά χρόνια έρχομαι στο δικαστήριο Όχι μόνο εγώ. και ο ΣΔΟΕ και το ελληνικό δημόσιο».

Τέλος, για τις πιθανότητες νίκης της ΑΕΚ στην υπόθεση με τον Μάκη Ψωμιάδη, ο Νικολαΐδης δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Από την στιγμή που η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο και από ότι διαβάζω και μαθαίνω η ΑΕΚ θα λυθεί ως εταιρεία σε δύο – τρεις εβδομάδες και δεν θα μπορεί να παρίσταται απέναντι του. Νομίζω ότι οι πιθανότητες νίκες σε αυτό το επίπεδο θα είναι λιγοστές, αλλά δεν είμαι νομικός για να σας απαντήσω», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα