Το «άβατο» των Εξαρχείων θέλει να σπάσει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, βρίσκεται στο στόχαστρο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που «φλερτάρουν» με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει –κατ’ εντολήν του– εκπονήσει σχέδιο «εκκαθάρισης» της περιοχής των Εξαρχείων, υπό τον φόβο ενός «θερμού» φθινοπώρου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Οι επικεφαλής της Αστυνομίας φοβούνται πως το νέο μνημόνιο, το οποίο θα έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τής «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, θα αποτελέσει εφαλτήριο για επεισόδια από τους γνωστούς-άγνωστους «μπαχαλάκηδες» και τρομοκρατικά χτυπήματα από το ένοπλο αντάρτικο πόλεως. Ήδη με κείμενο-μανιφέστο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχει δείξει τις προθέσεις της, ασκώντας εξοντωτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας άλλους αναρχικούς και απειλώντας με αιματηρές επιθέσεις. Στο κείμενο υπάρχει ένας συνδυασμός προαναγγελιών επιθέσεων με μηδενιστικές αντιλήψεις, όπως «θέλουμε ν’ ανατινάξουμε το σύγχρονο τρόπο ζωής, προκαλώντας πάταγο. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τι θα γίνει αύριο, για να καταστρέψεις ένα σήμερα που σε κάνει να αιμορραγείς», αλλά και έκφραση της επιθυμίας «ώστε δίπλα στους ανοικτούς τάφους των δυναστών μας που θα εκτελέσουμε, να κηδέψουμε και τα εξουσιαστικά κατάλοιπα του ίδιου μας του εαυτού».

Ο κ. Πανούσης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, γι’ αυτό και θεωρείται ζήτημα χρόνου να δώσει εντολή για την εφαρμογή του σχεδίου, το οποίο προβλέπει ταυτόχρονες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. σε σειρά στόχων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να πληγούν ορμητήρια αναρχικών αλλά και εστίες παράνομων δραστηριοτήτων. Την ίδια ώρα, σε επαγρύπνηση βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έχοντας αυξήσει τις περιπολίες και γενικότερα τη δραστηριότητά της υπό τον φόβο επιθέσεων από ομάδες ένοπλης δράσης που θα αναζητήσουν αφορμές στα «αντιλαϊκά μέτρα της τρόικας» αλλά και στη ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση στη γιάφκα της Αγχιάλου και η αποκάλυψη του σχεδίου «Γοργοπόταμος» επέφεραν μεγάλο πλήγμα στις τάξεις των τρομοκρατών με συλλήψεις βασικών μελών του αντάρτικου πόλεως, εντοπισμό κρησφύγετων, όπλων και χρημάτων.

Το… άλλοθι
«Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, δίνουν “άλλοθι” στα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου προκειμένου να προβούν σε μία σειρά ενεργειών, εναντίον μίας κυβέρνησης την οποία πλέον θεωρούν εχθρική», δηλώνει στην «Α» ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας.

«Ήδη από τις 15 Ιουλίου, όπου είχαμε τα εκτεταμένα επεισόδια πέριξ της πλατείας Συντάγματος και στα Προπύλαια, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σχέδιο επιθέσεων, στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζουν και οι “εισαγόμενοι” αντιεξουσιαστές», δηλώνει ακόμα ο ίδιος αξιωματικός. «Στόχος μας είναι να αποφευχθεί πάση θυσία ένα περιστατικό, όπως π.χ. ο τραυματισμός ενός απλού πολίτη σε κάποια διαδήλωση, που θα οδηγήσει σε εκτεταμένα επεισόδια και απόπειρα κατάλυσης της έννομης τάξης», καταλήγει.

Το κείμενο της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, καθώς είναι μήνυμα-κάλεσμα σε εξέγερση προς «συντρόφους» που δεν είναι απαραίτητα γνωστοί στις Αρχές. «Στην Ελλάδα, ο ερχομός της αριστερής κυβέρνησης κουβαλάει μαζί του ψευδαισθήσεις και οράματα κοινωνικής δικαιοσύνης, για ένα πρόθυμο καταναλωτικό κοινό, που αγωνιά να καταναλώσει ελπίδες. Πολλοί ξεχνούν πως ο πιο δραστικός τρόπος για να απελευθερωθείς, είναι να απελευθερωθείς πρώτα από τους αυτόκλητους σωτήρες και “απελευθερωτές” σου… Δυστυχώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, υπήρξε εκκωφαντική αδράνεια από πλευράς αναρχικών. Κάποιοι έγιναν ακολουθητές του αριστερού μοτίβου της εξουσίας και άλλοι βυθίστηκαν στη σιωπή και στην εκ του ασφαλούς κριτική», γράφει η οργάνωση – Λερναία Ύδρα, που φέρεται να σχετίζεται και με το «φάντασμα» της «Σέχτας Επαναστατών».

Επικίνδυνες αποφυλακίσεις
Τέλος, να σημειώσουμε πως ανησυχία επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από ορισμένες επικείμενες αποφυλακίσεις ατόμων με βαρύ ποινικό παρελθόν (σ.σ. Έλληνες και αλλοδαποί), οι οποίοι δεν έχουν κανέναν φραγμό να πάρουν το Kalashnikov και να μετατραπούν σε «εκτελεστές μίας χρήσης», καθώς υπάρχει, πλέον, έλλειμμα εκτελεστών στις τάξεις του ένοπλου αντάρτικου πόλεως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα