Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου πρωταγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Έξι γλυπτά με αναπαραστάσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων στο Παρίσι

Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου «μετακομίζει» από το Λούβρο στα σκαλιά της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα.

Έξι γλυπτά, καθένα από τα οποία αναπαριστά ένα Ολυμπιακό/Παραολυμπιακό άθλημα, θα βρίσκεται στην υπαίθρια έκθεση «Beauty and Gesture» από σήμερα (2/4) μέχρι και τη λήξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, δηλαδή μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πολύχρωμα έργα του καλλιτέχνη Λοράν Περμπός (Laurent Perbos) επιλέχθηκαν για να αναπαραστήσουν τον Ολυμπισμό, με στόχο να τιμήσουν τον αθλητισμό και την τέχνη. Τα έργα θα βρίσκονται στην έδρα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία με αυτόν τον τρόπο συμμετέχει στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

«Ο Γάλλος εικαστικός Λοράν Περμπός συνέλαβε την καλλιτεχνική ιδέα,  επιλέγοντας για κάθε γλυπτό τα εξής αθλήματα: το μπάσκετ, την πυγμαχία, τον ακοντισμό, την παρατοξοβολία, το σέρφινγκ και το τένις. Εμπνευσμένες από την Αφροδίτη της Μήλου, αυτές οι γυναικείες φιγούρες από ακρυλική ρητίνη κρατούν η καθεμία ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το άθλημά της, μια αλληγορία που έρχεται σε αντίθεση με τη συλλογική φαντασία που συνδέει τον αθλητισμό με τους άνδρες και αντανακλά την εξέλιξη των Αγώνων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα “sortiraparis”.

Το καθένα από τα έργα αυτά  είναι συνδεδεμένο με ένα χρώμα του ουράνιου τόξου, συμβολίζοντας τα ίσα δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Επιπλέον, η Ολυμπιακή φλόγα θα «φωτίσει» αυτές τις «Αφροδίτες» στις 14 Ιουλίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα