Το αίνιγμα της… καρέκλας «στοιχειώνει» τη Μέρκελ

Το αίνιγμα της… καρέκλας «στοιχειώνει» την Άνγκελα Μέρκελ. Τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στη κατάσταση της υγείας της γερμανίδας καγκελαρίου και τα απανωτά “τρέμουλα” που παθαίνει, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την μυστικοπάθειά της καγκελαρίου και ζητούν εξηγήσεις από την ίδια. 

«Επιτέλους πότε θα μάθουμε το συμβαίνει με την Μέρκελ; Εάν έχει φοβίες ή εάν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια; Ξανά καθιστή η Μέρκελ. Γιατί είναι καθιστή σε κάθε τελετή υποδοχής ξένου ηγέτη;», διερωτάται η εφημερίδα «Bild», λίγες ώρες μετά την υποδοχή στο Βερολίνο της Σέρβας πρωθυπουργού, Άνα Μπρνάμπιτς.

Για έβδομη φορά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το άρθρο, επαναλήφθηκε το ίδιο σενάριο.

Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γερμανίας με την 65χρονη Μέρκελ να είναι καθιστή. Αυτό συνέβη έως τώρα έξι φορές στην πατρίδα της και μία φορά στο Πεκίνο: συνολικά επτά φορές ο φακός απαθανάτισε την Καγκελάριο να κάθεται σε καρέκλα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γερμανίας. Γιατί όμως τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα; Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έπρεπε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να ενημερώσει τους συμπολίτες της για την κατάσταση της υγείας της.

Οι φωτογράφοι έχουν γίνει πλέον η σκιά της. Η κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας Καγκελαρίου εξακολουθεί να απασχολεί εντός κι εκτός του Βερολίνου με την ίδια να διαβεβαιώνει ότι προσέχει πολύ την υγεία της κι ότι μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της.

Ωστόσο, το αίνιγμα της… καρέκλας «στοιχειώνει» την Μέρκελ. Συνολικά τρεις φορές έχασε δημοσίως τον έλεγχο του σώματός της με τον φακό να εστιάζει στο ολιγόλεπτο τρέμουλο από το κεφάλι μέχρι το πόδια.

Ο Πέτερ Φαλκάι, διευθυντής του Τμήματος Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Μόναχο έσπευσε να δηλώσει στην εφημερίδα «Bild», «δεν νομίζω ότι πρόκειται για ψυχολογικό πρόβλημα, διαταραχή άγχους, ή φοβία αλλά για φυσική εξάντληση».

«Νιώθει πιο ασφαλής όταν κάθεται. Σε μια αντίδραση στρες, πάντα δημιουργείται άγχος. Όταν κάθεται, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα ότι της προκύψει », εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής, Ούλριχ Ζόλμαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα