Το ανέκδοτο της χρονιάς

Αποκάλυψη, λέει, έκανε ο Αχιλλέας Μπέος για τη συμφωνία Σαββίδη – Μελισσανίδη σχετικά με τον έλεγχο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (το 2017 πρόεδρο ο ΠΑΟΚ, το 2020 η ΑΕΚ).

Κι έγινε γνωστό με τη… βούλα ότι υπάρχουν υπόγειες, παρά- ποδοσφαιρικές διαδρομές και συμφωνίες, μέσα από τις οποίες (με την πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κοντονή) «κυριεύθηκε» η ΕΠΟ, με αποκλειστικό σκοπό να έχουν το πάνω χέρι οι «σύμμαχοι».

Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί και στην εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, που θεωρεί ότι με τα καμώματα του Γιώργου Γεραπετρίτη, δημιουργεί συνθήκες ισονομίας, ότι στο Πάρκο Γουδή κυριαρχούν περίεργες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, οι οποίοι ελέγχουν τις διαδικασίες εκλογής, προωθούν προς εκλογή άτομα με προφανή ανταλλάγματα. Δεν ανακάλυψε κανείς την Αμερική όμως, γιατί αν το πάνω χέρι έχουν τώρα στην ΕΠΟ, Μελισσανίδης και Σαββίδης, πριν απ’ αυτούς το είχε ο Μαρινάκης και νωρίτερα ο Κόκκαλης. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή. Την επόμενη τετραετία ποιος ξέρει, μπορεί ν’ αλλάξουν τα πράγματα και ακολουθώντας την πεπατημένη να πάρει ξανά ο Ολυμπιακός τα ηνία.

Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο θεσμικά, με αλλαγή του τρόπου εκλογής της ΕΠΟ, ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα ελέγχου του εκλογικού σώματος. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον Γεραπετρίτη.

Κατά τα άλλα, με το συνυποσχετικό των Κυριάκου, Γεραπετρίτη, Τσέφεριν και Κλαρκ, λύθηκαν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ανέκδοτο της χρονιάς…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα