Το bullying στα σχολεία έχει αφετηρία το ποδόσφαιρο

Μόλις ακούγεται ότι έγινε bullying σε κάποιο σχολείο, γυμνάσιο ή λύκειο, γίνεται τηλεοπτικό σόου από την τηλεόραση. Ένα διαρκές ανούσιο μπλα-μπλα-μπλα και «πάμε στο επόμενο θέμα με τα ελληνοτουρκικά». Και μιλάνε περισσότερο οι δημοσιογράφοι, παρά οι συνεντευξιαζόμενοι.

Κανένα κανάλι δεν ρώτησε το εξής απλό: Ποιο είναι το αντικείμενο που προκαλεί bullying; Το ξέρει κανένας; Είναι καμία γκόμενα; Είναι ληστάκια; Από πού ξεκινάει ο τσαμπουκάς;

Για να μαθαίνετε: Στις περισσότερες περιπτώσεις, αφετηρία είναι τα χουλιγκανάκια. Ακριβώς αυτό. Το κωλοποδόσφαιρο, το κωλομπάσκετ και τα άλλα σπορ, όπου συγκεντρώνουν συσσωρευμένη την αλητεία. Αυτά τα τσογλάνια των σχολείων είναι τα ίδια μέλη των «οργανωμένων φανατικών» των κερκίδων. Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη έκανε μια γύρα στα γυμνάσια και λύκεια. Κι αφουγκράστηκα τι αντικείμενο συζήτησης είχαν στα διαλείμματα. Οι κοπέλες συζητούσαν για τις σαχλοεκπομπές της τηλεόρασης.

Τα αγόρια πλακωνόντουσαν για την μπάλα με το βρισίδι να πηγαίνει σύννεφο. Το «σας γαμ…με» ήταν το πιο ήπιο. Κι αν στο γυμνάσιο ή το λύκειο έχει περισσότερους Ολυμπιακούς, οι Παναθηναϊκοί έχουν πρόβλημα, και το αντίθετο βέβαια. Κι αφού γίνει ο σχετικός τσαμπουκάς, τρέχουνε τα τσογλανοειδή στο facebook για να ποστάρουμε τις «μαγκιές» και ν’ αποθεώσουν τους αυτοαποκαλούμενους «δημοσιογράφους» που τα κρατούν αιχμάλωτα. Θα επανέλθουμε.

Διαβάστε επίσης