«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Η άμεση και έγκαιρη επικοινωνία έσωσε ακόμη ένα παιδί από την κακοποίηση

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την καταδίκη γονέων για την σωματική κακοποίηση της έφηβης κόρης τους στην πόλη του Βόλου, απ΄π το «Χαμόγελο του Παιδιού» έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα (20/12) ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ανήλικη κοπέλα επικοινώνησε με τον οργανισμό μέσω της εφαρμογής CHAT 1056, ζητώντας βοήθεια, αναφέροντας ότι συστηματικά κακοποιείται απο τους γονείς της.

Αφού το παιδί πλαισιώθηκε και ενημερώθηκε για τα δικαιώματά της, έγιναν άμεσες ενέργειες για την προστασία της σε συνεργασία με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία της περιοχής της.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο και οι δύο γονείς καταδικάστηκαν, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δόθηκε εντολή διερεύνησης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών της οικογένειας.

Σε συνέχεια των ολοένα αυξανόμενων αναφορών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών απο τους γονείς τους, οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» ζητούν έντονα την αυστηροποίηση των ποινών για όλους όσοι κακοποιούν ή και εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους. επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής τιμωρίας, παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, υλοποιεί εξειδικευμένες δράσεις με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής Βίας απέναντι στα παιδιά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία. Έτσι ένα παιδί μπορεί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, αν ένα άτομο που υποπέφτει στην αντίληψή του ένα τέτοιο περιστατικό επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να το πράξει.

Θυμίζεται ΄ότι η πολύτιμη επικοινωνία είναι δωρέαν και γίνεται ανώνυμα ως εξής:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

● Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα