«Το δικαστήριο εκτροχιάστηκε από τον νόμο και το δίκαιο»

«Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και αντέδρασε έντονα στη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο τον καταδίκασε σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του, από εξοπλιστικά προγράμματα, επιβάλλοντας παράλληλα ποινές στη σύζυγό του και στην κόρη του.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την απόφαση σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του, τη χαρακτήρισε εξοντωτική, και υποστήριξε πως το δικαστήριο «εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο», καθώς και πως «αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις “άνωθεν” παρεμβάσεις … πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας».

Κατά τον Τσοχατζόπουλο, οι δικαστικοί λειτουργοί «εγκλημάτησαν εις βάρος της Δικαιοσύνης». Παράλληλα, τους κατηγορεί ότι δεν έκαναν εις βάθος έρευνα και τσαλαπάτησαν τους κανόνες της δίκαιης δίκης προχωρώντας -χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις- στην καταδίκη του.

Καταλήγοντας, προαναγγέλει την κατάθεση έφεσης προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τον αγώνα του προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

Η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τούτο το Δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις “άνωθεν” παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου, των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου.

Σήμερα το Δικαστήριο εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο.

Περιφρονώντας τόσο την υποχρέωσή του της σε βάθος έρευνας της αλήθειας, αλλά και τσαλαπατώντας του κανόνες της δίκαιης δίκης, προχώρησε, ατεκμηρίωτα και χωρίς αποδείξεις για την ανύπαρκτη δωροδοκία, σε εξοντωτική καταδίκη εις βάρος εμού και της οικογενείας μου.

Δεν αναγνωρίζω την απόφαση αυτή και θα καταθέσω άμεσα έφεση. Συνεχίζω τον αγώνα να αποδείξω την αλήθεια και την αθωότητά μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα