Το δικό της εργοστάσιο στην Αφρική για παραγωγή εμβολίων ετοιμάζει η Moderna

Μισό δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων με τεχνολογία mRNA ετησίως, περιλαμβανομένου του εμβολίου της κατά της Covid-19, σκοπεύει να παράγει στην Αφρική η φαρμακοβιομηχανία Μoderna, επενδύοντας περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου εκεί, καθώς αυξάνεται η πίεση στις φαρμακευτικές βιομηχανίες να παράγουν φάρμακα στην αφρικανική ήπειρο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής της χώρας και της τοποθεσίας όπου θα ανεγείρει το εργοστάσιό της.

Η Pfizer και η BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής προκειμένου να παρασκευάζει περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως του εμβολίου τους κατά της Covid-19 για την Αφρική. Όμως η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να πείσει τη Moderna και τις Pfizer- BioNTech να στηρίξουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA στην Αφρική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος του σχεδίου αυτού του ΠΟΥ και του μηχανισμού COVAX είναι το κέντρο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την παρασκευή εμβολίων κατά της Covid-19 τα οποία να διανεμηθούν στις χώρες της Αφρικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα