Το δίλημμα του Μίτσελ και η απαίτηση για προστασία

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» πλησιάζει και στον Ολυμπιακό είναι λογικό να έχουν στρέψει την προσοχή τους εκεί, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ξεκινώντας από την προετοιμασία των παικτών και του Μίτσελ, ο Ισπανός τεχνικός βρίσκετια μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Αυτό έχει να κάνει, με την απόφαση που θα πάρει σε σχέση με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Το μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει, του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ακόμη και δύο διαφορετικές 11άδες -αν το επιθυμεί- στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (το ερχόμενο Σάββατο, 2/11) και την Μπενφίκα (την ερχόμενη Τρίτη, 5/11). Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο θέλουν τη νίκη και στις δύο αναμετρήσεις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 10 Νοεμβρίου ακολουθεί και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μίτσελ βλέπει ότι ο βασικός κορμός των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιεί έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, οπότε δεν είναι εύκολο να προβεί σε πολλές αλλαγές. Είναι αρκετά δύσκολο οι ίδιοι 11 που θα ξεκινήσουν στη Λεωφόρο να είναι βασικοί και με τους Πορτογάλους. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να διατηρηθούν οι περισσότεροι παίκτες και να γίνουν μόνο οι λίγες απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου να υπάρξουν η απαιτούμενη φρεσκάδα.

Στα εξωαγωνιστικά, η διοίκηση των Πειραιωτών προσπαθεί να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα η αποστολή στην έδρα του «τριφυλλιού». Αυτό που τονίζεται από την πλατεία Αλεξάνδρας είναι ότι το παιχνίδι πρέπει να διεξαχθεί εντός του αγωνιστικού χώρου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχει συγκεκριμένος ηθικός αυτουργός και το ζήτημα θα φτάσει στα άκρα από την πλευρά των «ερυθρολεύκων».

Όπως και να έχει το ντέρμπι αναμένεται ιδιαίτερα «καυτό» για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού σε όλα τα επίπεδα…

Διαβάστε επίσης