«Το ΔΝΤ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

Την αντίθεση του με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επιλογές που έγιναν μέσω του Μνημονίου, για τις οποίες άλλωστε έχει συνευθύνη».

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτει πως «το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο “λάθος του πολλαπλασιαστή” δηλαδή στη λάθος συνταγή, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές». Για το δημόσιο χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η αναφορά σε ένα ενδεχόμενο νέο “κούρεμα” αποδεικνύει πως οι μέχρι τώρα μνημονιακές πολιτικές όχι μόνο δεν μείωσαν το χρέος, αλλά το γιγάντωσαν, ενώ, από τη στιγμή που δεν εντάσσεται ένα τέτοιο μέτρο σε ένα άλλο πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής, θα είναι ατελέσφορο. Παράλληλα, επισημαίνει ότι όσα αναφέρει ως «επιτεύγματα» της ελληνικής προσπάθειας μεταφράζονται με πραγματικούς όρους στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την απαξίωση παραγωγικών υποδομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «αυτό που δεν λέει η έκθεση του ΔΝΤ είναι πως τα τρία χρόνια του μνημονίου ήταν χαμένα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες και το γνωρίζουν καλά οι άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν, οι χρεοκοπημένοι μικροεπιχειρηματίες και τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς εισόδημα».

Διαβάστε επίσης