bpbg
bpbg

Το δόλωμα του Ιβάν στον «Τίγρη» μέσω Σάββα

Επιμένουν από το μπλοκ του Βορρά να προωθούν την υποψηφιότητα του Χρήστου Σάββα για την προεδρία της ΕΠΟ. Διαπίστωσαν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης διέγραψε κάθε σκέψη για παραμονή του Ευάγγελου Γραμμένου και οι υπάλληλοι του Ιβάν αποφάσισαν να ρίξουν στον «Τίγρη» άλλο δόλωμα. Και εμφάνισαν τον Σάββα. Μέχρι και ο Λασκαράκης έκανε δηλώσεις υπέρ του άλλοτε διαιτητή και μετέπειτα παράγοντα. Με την ελπίδα όλων στον Βορρά να τσιμπήσει ο «Μελισσάν» επειδή ο Σάββας χαρακτηρίζεται οπαδός της ΑΕΚ.

Καλό το δόλωμα και θα μπορούσε να γίνει ελκυστικό για κάποιον άλλον παράγοντα. Ο Νικαιώτης, όμως, γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία του ποδοσφαίρου. Ξέρει τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Όπως επίσης γνωρίζει πως τα οπαδικά αισθήματα του καθενός μπορούν να πάνε περίπατο μπροστά στο συμφέρον. Γι’ αυτό και έστειλε το μήνυμα πως ο Σάββας δεν μπορεί να τρέξει στην κούρσα για τη διαδοχή του Γραμμένου. Είδε, δηλαδή, τη φάκα που επιχείρησε να στήσει για άλλη μια φορά ο Σαββίδης.

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ολοκλήρωσε μία καταστροφική σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε 12 μήνες, ο Ιβάν είδε την άλλη όψη του νομίσματος. Από τα πανηγύρια και τις φιέστες για το νταμπλ, ξαφνικά βρέθηκε εκτός τίτλων και με ορατό τον κίνδυνο να χάσει η ομάδα του ακόμα και τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά και εξωαγωνιστικά ο ΠΑΟΚ υποβαθμίστηκε. Στη δύναμη των Ενώσεων η ΑΕΚ πήρε κεφάλι. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση στην ΕΠΟ και έβαλε δύσκολα στον Γραμμένο και τους συνεργάτες του. Μέχρι και στη Δικαιοσύνη έφτασαν οι υποθέσεις του VAR και των επιλογών του Μέλο Περέιρα. Έσφιξε, δηλαδή, η θηλιά γύρω από τη διοίκηση του «δικού μας ανθρώπου», όπως αποκαλούσε ο Ιβάν τον Βάγγο.

Μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα, ο Σαββίδης έριξε το τυράκι με τον Σάββα. Ο Μελισσανίδης, όμως, είδε και τη φάκα. Την προηγούμενη φορά που έδωσε τα χέρια με τον άλλον Πόντιο, άλλωστε, το αφεντικό της ΑΕΚ νόμιζε ότι έχασε κάποια δάχτυλα. Γι’ αυτό εμφανίζεται πλέον πιο προσεχτικός. Αντιλήφθηκε ότι ο Σαββίδης είναι μοναχοφάης. Και προσπέρασε την παγίδα.

Όπως λένε όσοι συζητούν με τον Νικαιώτη, ακόμα αμφιταλαντεύεται για την τελική επιλογή του. Έχει καταλήξει σε δύο επιλογές: η μία να προτείνει για πρόεδρο έναν παράγοντα από τις Ενώσεις. Η περίπτωση του Παναγιώτη Δημητρίου δεν φαίνεται ορατή, παρόλο που είναι ο ριγμένος της προηγούμενης τετραετίας. Διότι τότε έγινε συμφωνία κυρίων που προέβλεπε την παραμονή του Νίκου Βακάλη στη θέση του αναπληρωτή προέδρου για δύο χρόνια κι έπειτα την αντικατάστασή του από τον Δημητρίου. Αλλά ο Σαμιώτης έκανε το κορόιδο. Αρνήθηκε να παραιτηθεί για να μη χάσει τα γούστα. Κι έτσι, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών έμεινε στην αναμονή. Λες και είχε πάει στο ΙΚΑ και περίμενε να ’ρθει η σειρά του με βάση τον αριθμό στο χαρτάκι του.

Το αφεντικό της ΑΕΚ, ωστόσο, εξετάζει και μία επιλογή. Να προτείνει για την προεδρία κάποιον που έως τώρα δεν είχε ασχοληθεί με τις Ενώσεις. Έτσι, θα δείξει ότι κινείται και προς την κατεύθυνση που επιθυμούν η FIFA και η UEFA. Όνομα υποψήφιου σε αυτή την περίπτωση δεν έχει προκύψει. Κάποιοι σκέφτονται ακόμα και τον Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά ο Μελισσανίδης δεν φαίνεται ότι τον εμπιστεύεται. Άρα, ίσως και να μην προέρχεται ο εκλεκτός άμεσα από τον στενό κύκλο της ΑΕΚ. Όλα είναι υπό εξέταση. Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει. Ο «Τίγρης» προσπέρασε το δόλωμα και τη φάκα που πήγε να του στήσει ο φαταούλας Ιβάν με τον Σάββα και πλέον κρατάει την μπάλα στα πόδια του για την τελική επιλογή του ανθρώπου που θα διαδεχθεί τον Γραμμένο

Διαβάστε επίσης