Το ‘πε και το ΄κανε

Τις τελευταίες εβδομάδες η προτεραιότητα του Παναθηναϊκού ήταν να τεθούν οι βάσεις στο αγωνιστικό τμήμα για τη νέα σεζόν. Κάτι τέτοιο επιτεύχθηκε με ιδιαίτερη ταχύτητα αφού είναι γνωστό εδώ και ένα μήνα ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα αναλάβει την ομάδα, έχοντας αρχίσει ήδη την προεργασία του για τις ανάγκες που έχει το «τριφύλλι» και πλέον μόνο τα αποτελέσματα θα αποδείξουν κατά πόσο εύστοχη ήταν αυτή η επιλογή.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του Παναθηναϊκού, είχε ως στόχο να εξισορροπήσει την κατάσταση με τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αμέτρητα tweets, δεκάδες ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τις αδικίες που κατά τη γνώμη του έχουν υποστεί οι «πράσινοι» και με τη λήξη του πρωταθλήματος οι διαμαρτυρίες του παίρνουν πιο επίσημη μορφή.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και πλέον το «μπαλάκι» περνά στην ποινική δικαιοσύνη για να ερευνήσει το θέμα και ν’ αποφανθεί αν υπάρχει κάτι «υπόγειο» στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή ήταν μια ενέργεια που είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Γιάννη Αναστασίου και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού (14/05): «Αναφέρεστε προφανώς στη διαιτησία. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο “σκοτεινό”. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Διαβάστε επίσης