Το ελληνικό ντοκιμαντέρ της Μαρίας Οικονόμου πάει στα Όσκαρ

Το ντοκιμαντέρ "Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες" θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού η ταινία επιλέχθηκε φέτος για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα βραβεία Όσκαρ, συγκεκριμένα για την κατηγορία του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Η επιλογή έγινε λόγω της ιδιαίτερης θεματικής της και της ολοκληρωμένης αφήγησης μιας και διαθέτει στοιχεία ελληνικά στοιχεία, ενώ συγχρόνως επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα, σύμφωνα πάντα με το αναλυτικό σκεπτικό της επιτροπής.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού: 

«Η ταινία τεκμηρίωσης «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου, θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε από Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ΄ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/297975/6645/1907/584/03.06.2019 Υπουργική Απόφαση, όπως η Απόφαση αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η υπόθεση του φιλμ εξελίσσεται σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάμπου που αργοπεθαίνει δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Παρακάτω το επίσημο trailer της ταινίας:

Διαβάστε επίσης