Το εμβόλιο καλύπτει κατά 90% στις περιπτώσεις σοβαρής νόσησης

Τι συμβαίνει αν ένα παιδί νοσήσει; - Τι συμβαίνει αν είναι ανεμβολίαστο και τι αν είναι εμβολιασμένο;

Ο εμβολιασμός ή όχι των παιδιών παραμένει ακόμη για πολλούς γονείς ένα αναπάντητο ερωτηματικό. Ωστόσο καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Η παιδίατρος Ζωή Σάκκου που πρωταγωνιστεί στην ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό παιδιών έναντι της Covid-19, μίλησε σήμερα Σάββατο για αυτό.

«Όπως γνωρίζουμε πλέον είναι ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν. Το ελπιδοφόρο είναι ότι νοσούν ηπιότερα αν κολλήσουν και οι σοβαρές παρενέργειες στα εμβολιασμένα άτομα είναι ελάχιστες», δήλωσε η κ. Σάκκου.

«Παρόλο που έχουμε πολλούς θανάτους τα παιδιά νοσούν πιο ήπια»

Μιλώντας στην ΕΡΤ η παιδίατρος τόνισε ότι «παρόλο που έχουμε πολλούς θανάτους τα παιδιά νοσούν πιο ήπια. Έχουμε αύξηση εισαγωγών αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες».

Σύμφωνα με την ίδια, «σε έναν εμβολιασμένο δεν θα δούμε τις παρενέργειες που θα δούμε σε ένα ανεμβολίαστο» είπε η παιδίατρος σχολιάζοντας τα αυξημένα περιστατικά στα παιδιά και τους εφήβους.

Η ίδια ήταν ιδιαίτερη καθησυχαστική για την ασφάλεια των εμβολίων: «Υπάρχει μεν το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο και ο διαβήτης που μπορεί να παρουσιαστεί στα παιδιά, αλλά δεν θα δούμε τις σοβαρές παρενέργειες και από την άλλη δεν θα αναχαιτίσουμε την εξάπλωση αυτού του… φαινομενικά αθώου ιού. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αθώος γιατί δεν τον ξέρουμε καλά».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το εμβόλιο καλύπτει κατά 90% στις περιπτώσεις σοβαρής νόσησης που στην τελική είναι το ζητούμενο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα