Το ένα χέρι (Γραμμένος) νίβει το άλλο (Γκαγκάτσης)

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στα δύο από τα σώματα διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου. Τη Super League και την ΕΠΟ. Η πρώτη είναι γνωστό ότι παράνομα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, προσέλαβε τον δις υπόδικο, Βασίλη Γκαγκάτση, ως διευθύνοντα σύμβουλο. Όμως, ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, τον παρουσιάζει σαν νομικό σύμβουλο.

Δηλαδή, ισχυρίζονται πως ο Βασίλης εκπροσωπεί τον συνεταιρισμό σαν υπάλληλος δικηγόρος (είναι δηλαδή το alter ego του Οικονομάκη) και ως όχι ως διευθύνων σύμβουλος. Είτε στις συναντήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, είτε στα όργανα και τις επιτροπές της ομοσπονδίας.

Η απόφαση όμως της Super League και η σύμβαση του Γκαγκάτση τον προσδιορίζουν ως διευθύνοντα σύμβουλο με αρμοδιότητες. Με συνέπεια να εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 στον νόμο 2725/1999.

Την Τετάρτη (17/10) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εκτός από τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους, στη συνεδρίαση παρίστατο και ο Βασιλάκης. Και μόλις τελείωνε όσα είχε να πει κάθε στέλεχος από την πλευρά της λίγκας, τσουπ πεταγόταν ο «ειδικός». Έλεγε τα δικά του και τα έκανε (τυχαία άραγε;) μπάχαλο.

Η κατάσταση θύμιζε το σκηνικό με τον Ηλία Λογοθέτη και τον Χρόνη Εξαρχάκο, στην κλασική ταινία «Γκαρσονιέρα για 10». Όπου ο Χρόνης θέλει να βοηθήσει, αναλαμβάνει να εξηγήσει στον αστυνομικό (Λογοθέτη) τι συμβαίνει και τα κάνει χειρότερα.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι συν αυτώ ανέχονται την παράνομη παρουσία του Γκαγκάτση. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι νομικός αλλά και χρόνια στον χώρο. Αποκλείεται λοιπόν να μην ξέρει, υπό αμφότερες τις ιδιότητές του, την αλήθεια. Και να παραμυθιάζεται πως ο Γκαγκάτσης είναι νομικός σύμβουλος.

Άρα, για να μην τηρεί το καταστατικό και τους νόμους, κάτι άλλο συμβαίνει. Λέτε να έχει να κάνει με την καρέκλα του; Διότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι πατέρας του Μάκη από τον βορρά που «λύνει και δένει». Οπότε, είναι προφανές γιατί ο Βαγγέλης «κάνει τον Κινέζο»… Παρατηρεί, λοιπόν, με συμπάθεια την αλλαγή του σλόγκαν «ο πατέρας προσέχει τα παιδιά του». Αφού, χωρίς τον Μάκη, ο Βασίλης θα «έλυνε και θα έδενε» στον… Αστέρα Αμαλιάδος του Θανάση Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη του «Fever». Όπου θα είχε πάντα «πρώτο τραπέζι» πίστα…

Διαβάστε επίσης