Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει ο Λοβέρδος

«Η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση. Όσο ο Μητσοτάκης έχει απέναντί του τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τον Τσίπρα και επικρατεί. Έχω υποσχεθεί ότι εάν οι πολίτες με προτιμήσουν, η παράταξή μας θα υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις της και εμείς θα γίνουμε δύναμη εξουσίας και ο προοδευτικός πρωταγωνιστής της χώρας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Επεσήμανε ακόμη ότι «εκδοχή συντηρητικής συγκυβέρνησης δεν τίθεται από κανέναν. Τίθεται όμως από ορισμένους σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν εκλεγώ, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε επίσης ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα. «Εμείς πιστεύουμε στις ανοικτές διαδικασίες. Εάν προτιμηθώ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα μέλη μας θα συμμετέχουν στις αποφάσεις με άμεσα και γρήγορα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα», είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, ο Α. Λοβέρδος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που εκλέγει από το 2004 πρόεδρο με την πιο ανοικτή διαδικασία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στις 5 Δεκεμβρίου ψηφίζουν τα μέλη μας και όλοι οι φίλοι μας. Όποιος θέλει να ψηφίσει έρχεται και είτε εγγράφεται ως μέλος είτε ψηφίζει ως φίλος με την αστυνομική του ταυτότητα. Καλώ τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν μαζικά για μια καλύτερη Ελλάδα».

Ιδιαιτέρως ανθρώπινη ήταν και η στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μιλώντας μάλιστα για τη συνεργασία τους αποκάλυψε ότι με εξαίρεση τη συζήτηση που είχαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών όλες οι άλλες συζητήσεις τους γίνονταν σε κλίμα γρήγορης συνεννόησης και η διάρκειά τους δεν ξεπερνούσε το ενάμισι λεπτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα