Το εξώδικο του Γ. Δρόσου στην «Α»

Η "Α" δημοσιεύει την εξώδικη όχληση, διαμαρτυρία και πρόσκληση που έστειλε στην εφημερίδας μας ο καθηγητής νομικής

Η “Α” δημοσιεύει την εξώδικη όχληση, διαμαρτυρία και πρόσκληση που έστειλε στην εφημερίδας μας ο κύριος Γιάννης Δρόσος.

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Ιωάννη Δρόσου του Ζ……, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, οδός
………, αρ……, ΑΦΜ……, ΔΟΥ …… Αθηνών.

ΠΡΟΣ

Την ετερόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Δ. Μπούρας & ΣΙΑ Ε.Ε.», ως ιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Η Αποψη», καθώς και ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της ιστοσελίδας «www.iapopsi.gr» η οποία εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, οδός…… αρ……. και …… αρ……, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

Τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, εκδότη της εφημερίδας «Η Αποψη», κάτοικο εκ της
εργασίας του στην Αθήνα Αττικής, επί της οδού Καβάλας αρ.76 και Άργους αρ. 148.

«Όπως πρόσφατα ενημερώθηκα από τρίτους, η έντυπη εφημερίδα και η ιστοσελίδα σας, των οποίων είστε ιδιοκτήτης και τις οποίες εκδίδετε και διαχειρίζεστε, έχουν, εδώ και αρκετές ημέρες, επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου, με τη συστηματική δημοσίευση ψευδών, αλλά και καταφανώς συκοφαντικών δήθεν “ειδήσεων” σχετικά με το πρόσωπό μου. Πέραν δε της κατασυκοφάντησής μου, τα ψεύδη σας με εκθέτουν και σε προσωπικό κίνδυνο.

»Έτσι, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας “Η Άποψη” της 1ης/2ης Φεβρουάριου 2020 δημοσιεύετε, και μάλιστα στην 1η σελίδα, υπό τον τίτλο “Γεραπετρίτης – Δρόσος: Χέρι-χέρι και στις τροπολογίες (για ΠΑΟΚ…)”, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα σας “www.iapopsi.gr” στις 31 Ιανουάριου 2020, και ώρα 22.39, με τελευταία ενημέρωση στις 7 Φεβρουάριου 2020 και ώρα 23.27, ανάρτηση η οποία παραμένει έως σήμερα δημοσιευμένη στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο “https://www.iapopsi.gr/gerapetritis-drosos-cheri-cheri-kai-stis-tropologies-gia- paok/”, το ψεύδος ότι είχα εμπλοκή, και μάλιστα υπαγόρευσα στον Υπουργό Eπικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτη, τροπολογία με την οποία θα μεταβαλλόταν επί το επιεικέστερο η προβλεπόμενη από το οικείο ρυθμιστικό καθεστώς ποινή για πολυϊδιοκτησία σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες. Τούτο, δε, το αναγράφετε ρητώς ως εξής “είναι φυσικό να είναι μεγάλη η απορία των αναγνωστών μας ποιο είναι το άτομο που με οδηγίες του Ιβάν Σαββίδη έβαλε στο τρυπάκι τον κ. Γεραπετρίτη και βεβαίως την κυβέρνηση. Η “Α” αποκαλύπτει σήμερα ότι πρόκειται για τον κ. Γιάννη Δρόσο”.

»Όλα τα παραπάνω είναι απολύτως ψευδή. Είναι δε και συκοφαντικά, επειδή πλήττουν την τιμή και την υπόληψή μου, εμφανίζοντάς με να παρασύρω για να εξυπηρετήσω ιδιοτελή συμφέροντα τρίτων (εν προκειμένω του κ. Ι. Σαββίδη) τον Υπουργό Επικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτη και συνολικά την κυβέρνηση σε ψήφιση μιας ιδιαίτερα επίμαχης, αμφισβητούμενης και προκαλούσης εντάσεις τροπολογίας. Τούτο, δε, όταν την παραμικρή σχέση δεν είχα με το θέμα αυτό.

»Περαιτέρω, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας “Η Άποψη” της 8ης/9ης Φεβρουάριου 2020 δημοσιεύετε, και μάλιστα στην 4η σελίδα, υπό τον τίτλο “Κυριάκο, έμπλεξες…”, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα σας “www.iapopsi.gr” στις 7 Φεβρουάριου 2020, και ώρα 22.49, με τελευταία ενημέρωση στις 23.25, ανάρτηση η οποία παραμένει έως σήμερα δημοσιευμένη στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο “ https://www.iapopsi.gr/kyriako-emplexes/“, επί λέξει ότι “όλα τα περί “διχόνοιας”, περί “διαχωρισμού σε Βορείους και Νοτίους”, περί “έντασης” ήταν τα όπλα του κ. Σαββίδη τα οποία με τον δικό του τρόπο εμπέδωσε στον κ. Γεραπετρίτη ο επιστήθιος φίλος του Γιάννης Δρόσος”.

»Το δημοσίευμα αυτό είναι ψευδές, αλλά και συκοφαντικό, διότι με εμφανίζει να προκαλώ τεχνηέντως αίσθηση διχόνοιας και διαχωρισμού της χώρας σε Βορείους και Νοτίους και μάλιστα να την εμπεδώνω σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, όπως είναι ο Υπουργός Επικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτης. Επίσης, ενόψει της ιδιαιτέρως μεγάλης έντασης που επικρατεί κατά τον παρόντα χρόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου, από την οποία κατά κοινή πείρα δεν αποκλείεται να προκόψουν και βίαια επεισόδια αλλά και προσωπικές βιαιοπραγίες, όπως έχει επανειλημμένως συμβεί στο παρελθόν, το παραπάνω ψευδές δημοσίευμα με εκθέτει σε κίνδυνο, για τον οποίο σας καθιστώ και προσωπικά υπευθύνους.

»Περαιτέρω, στην ιστοσελίδα “www.iapopsi.gr” δημοσιεύετε χθες, 10 Φεβρουάριου 2020, και ώρα 22.53, με τελευταία ενημέρωση στις 22.55, άρθρο με τίτλο “Λόγια του αέρα από Γεραπετρίτη: Διαιτησία εκτός ΕΠΟ, ομάδες εκτός UEFA και άλλα ευτράπελα…”, το οποίο παραμένει έως σήμερα δημοσιευμένο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:       “https://www.iapopsi.gr/logia-toy-aera-apo-gerapetriti-diaitisia-ektos-epo-omades-ektos-uefa-kai-alla-eytrapela/”. Το ως άνω άρθρο περιλαμβάνει ιδίως το εξής άκρως συκοφαντικό ψεύδος: “Εικάζεται ότι ο νομοτέχνης για τα θέματα αυτά” -το κείμενό σας αναφέρεται σε τροπολογία που εισήγαγε ο Υπουργός Επικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτης συναφώς με την τροποποίηση των προβλεπομένων από Παράρτημα του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΠΟ κυρώσεων σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών- “είναι ο ικανότατος αρχιτέκτονας των off shore εταιρειών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο συντάκτης του περίφημου νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες -που ως γνωστόν το ΣΤΕ το έθεσε στον κάδο απορριμμάτων- και ο πρώην δ/νων σύμβουλος της ΕΡΤ που ετοιμαζόταν να δώσει 30 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, δηλαδή ο πολυσχιδής Γιάννης Δρόσος.»

»Το δημοσίευμά σας αυτό είναι απολύτως ψευδές διότι ουδεμία σχέση είχα με offshore ή άλλες εταιρίες, ή γενικότερα οικονομική σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά ούτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο ετοιμαζόμουν να δώσω 30 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πλήττει δε βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου διότι με εμφανίζει συνένοχο ή πάντως συμπράττοντα με καταδικασθέντα για βαρύτατα και όλως απαξιωτικά ποινικά αδικήματα τ. Υπουργό, ενώ με εμφανίζει πρόθυμο να διασπαθίσω δημόσιο χρήμα για να εξυπηρετήσω μία ποδοσφαιρική ομάδα.

»Από την ανάγνωση και μόνο όλων των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα τρία άρθρα υπό τους τίτλους “Γεραπετρίτης – Δρόσος: Χέρι-χέρι και στις τροπολογίες (για ΠΑΟΚ…)”, “Κυριάκο, έμπλεξες…” και “Λόγια του αέρα από Γεραπετρίτη: Διαιτησία εκτός ΕΠΟ, ομάδες εκτός UEFA και άλλα ευτράπελα…”, που δημοσιεύθηκαν τα μεν πρώτα δύο στην εφημερίδα “Η Άποψη” στις 1/2 Φεβρουάριου 2020 και στις 8/9 Φεβρουάριου 2020 αντίστοιχα, όλα δε στην ιστοσελίδα “www.iapopsi.gr” στις 31 Ιανουάριου 2020, στις 7 Φεβρουάριου 2020 και στις 10 Φεβρουάριου 2020 αντίστοιχα, εξυπηρετούσαν με πρόθεση μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμισή μου με τελικό σκοπό τη βλάβη του κύρους και της φήμης μου. Το περιεχόμενο των ως άνω τριών συγκεκριμένων άρθρων αναφορικά με το πρόσωπό μου είναι, λοιπόν, απολύτως συκοφαντικό και προσβάλλει την προσωπικότητά μου, καθώς επιχειρεί να δημιουργήσει απολύτως αναληθείς εντυπώσεις.

»Για όλους τους ως άνω αναφερόμενους λόγους τα ανωτέρω τρία άρθρα, κατά όλο το περιεχόμενο τους και ιδίως κατά ορισμένες φράσεις, θίγουν βάναυσα την τιμή και

την υπόληψη μου, τα οποία προστατεύονται ως στοιχεία της προσωπικότητάς μου. Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα, δυνάμει των άρθρων 57 ΑΚ και 59 ΑΚ, απόκρουσης της παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς του, η οποία περιλαμβάνει κάθε αγαθό το οποίο συνδέεται στενά με το πρόσωπο, ως ύπαρξη φυσική, ηθική, κοινωνική και πνευματική, όπως είναι η τιμή και η υπόληψη. Τα αγαθά αυτά δεν αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα αλλά επιμέρους εκφάνσεις (εκδηλώσεις) του ενιαίου δικαιώματος επί της ιδίας προσωπικότητας, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε προσβολή αυτών να σημαίνει και προσβολή της συνολικής έννοιας “προσωπικότητα”.

»Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποκαταστήσετε άμεσα την προσβολή που έχετε διαπράξει στο πρόσωπο μου, παύοντας αμέσως τα συκοφαντικά ψεύδη για το πρόσωπό μου, καθώς και διαγράφοντας και ανακαλώντας άμεσα και ρητά τα ανωτέρω τρία άρθρα και καταχωρώντας άμεσα στην έντυπη εφημερίδα σας και στην ιστοσελίδα σας σε κεντρική θέση, αντίστοιχη τουλάχιστον των ως άνω συκοφαντικών δημοσιευμάτων, το κάτωθι κείμενο:

»“Ουδεμία εμπλοκή είχε ο κ. Γιάννης Δρόσος στην προετοιμασία, σύνταξη ή ψήφιση, ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο της τροπολογίας με την οποία αμβλύνθηκαν οι κυρώσεις για το ενδεχόμενο πολυϊδιοκτησίας σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, ούτε στην όποια ένταση που δημιουργήθηκε συναφώς με το θέμα αυτό.

»Ουδέποτε ο κ. Γιάννης Δρόσος είχε εμπλοκή στον σχεδίασμά ή την δημιουργία offshore ή άλλων εταιριών του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ουδέποτε ο κ. Γιάννης Δρόσος ετοιμάσθηκε κατά οποιονδήποτε τρόπο να διαθέσει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ στον ΠΑΟΚ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

»Όσα αντίθετα δημοσιεύσαμε στην ηλεκτρονική και την έντυπη έκδοσή μας και ειδικότερα στα άρθρα υπό τους τίτλους “Γέραπετρίτης – Δρόσος: Χέρι-χέρι και στις τροπολογίες (για ΠΑΟΚ…)”, “Κυριάκο, έμπλεξες…” και “Λόγια του αέρα από Γεραπετρίτη: Διαιτησία εκτός ΕΠΟ, ομάδες εκτός UEFA και άλλα ευτράπελα…”, που δημοσιεύθηκαν τα μεν πρώτα δύο στην εφημερίδα “Η Άποψη” στις 1/2 Φεβρουάριου 2020 και στις 8/9 Φεβρουάριου 2020 αντίστοιχα, όλα δε στην ιστοσελίδα “www.iapopsi.gr” στις 31 Ιανουάριου 2020, στις 7 Φεβρουάριου 2020 και στις 10 Φεβρουάριου 2020 αντίστοιχα είναι αναληθή. Λυπούμαστε γι’ αυτό και ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Γιάννη Δρόσο”».

 

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση της “Α”