Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ανακυκλώνει και φέτος

Η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται και στα νέα γραφεία του Φεστιβάλ επί της οδού Αλκμήνης 5 στα Κάτω Πετράλωνα

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τα τελευταία 2 χρόνια συνδράμει ενεργά στην Ανακύκλωση.

Έτσι και φέτος τοποθετήθηκαν σε εμφανή σημεία 15 μπλε κάδοι στο Ηρώδειο και 15 στην Πειραιώς 260,  χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απορρίπτουν πλαστικά μπουκαλάκια και άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες, ύστερα και από σχετική υπόδειξη των ταξιθετριών/τών.

5 τόνοι ανακυκλώσιμα υλικά και η αξιοποίηση τους

Τα υλικά που συγκεντρώνονται, μεταφέρονται με ειδικά δρομολόγια στους χώρους διαλογής και ανάκτησης με ευθύνη της ΕΕΑΑ, ενώ μέρος αυτών θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την αρχή της Κυκλικής Οικονομίας σε ειδικές δράσεις που προγραμματίζεται να παρουσιαστούν προσεχώς  από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, όπως το βιωματικό εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού και αφισών Upcycling: Δημιουργική ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην αφισορρύπανση, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συνεργάζεται με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Birdland, η οποία εκτός από την επικόλληση αφισών κατόπιν συνεννόησης σε ενδεδειγμένους χώρους, προχωράει στη συλλογή και ανακύκλωση των αφισών μετά το πέρας των προβαλλόμενων εκδηλώσεων.

Η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται και στα νέα γραφεία του Φεστιβάλ όπου έχει μεταφερθεί από το 2021 επί της οδού Αλκμήνης αρ. 5 στα Κάτω Πετράλωνα,  με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, αλλά και για καπάκια και μπαταρίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα