Το φονικό όπλο ήταν ένα… ψαροντουφεκό

Μπροστά σε μια απίστευτη ιστορία που παραπέμπει σε σκηνές από ψυχολογικό θρίλερ, θα βρεθούν σε λίγες ημέρες τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, καθώς θα κληθούν να δικάσουν μια Γαλλίδα που αποπειράθηκε να σκοτώσει το σύντροφό της, υπήκοο Βελγίου, μέσα στο σκάφος στο οποίο διέμενε μαζί του, έχοντας ως όπλο ένα ψαροντούφεκο. Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η …θερμόαιμη Γαλλίδα είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κλοπή, φθορά ξένης περιουσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το σκηνικό, όπως το περιγράφουν οι δικαστές μέλη Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που εξέδωσαν και το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, λαμβάνει χώρα στις 15 Αυγούστου του 2009, στις 2:00 τα ξημερώματα. Τότε, το θύμα επιστρέφει στο σκάφος – στο οποίο το ζευγάρι διέμεινε – από νυχτερινή διασκέδαση. Αφού ξάπλωσε στην καμπίνα του, δέχθηκε σύμφωνα με το βούλευμα, επίθεσή από τη σύντροφό του, η οποία άνοιξε το φινιστρίνι της καμπίνας και εκτόξευσε καμάκι με το ψαροντούφεκο! Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει σοβαρά το σύντροφό της. Παρ’ όλα αυτά εκείνος κατάφερε να σηκωθεί και να κατευθυνθεί προς την έξοδο. Εκεί όμως δέχθηκε και νέα επίθεση. Η σύντροφός του, σύμφωνα με το βούλευμα, είχε κρυφτεί αυτή την φορά πίσω από την πόρτα και κραδαίνοντας ένα σφυρί (!) επιχείρησε εκ νέου να τον πλήξει. Ωστόσο, εκείνος, κατάφερε να την ακινητοποιήσει.

Λίγο αργότερα, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν και η κατηγορουμένη, συνειδητοποιώντας προφανώς την πράξη της, συνόδευσε στο σύντροφό της στα εξωτερικά ιατρεία για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού έγινε συρραφή του τραύματος και χορηγήθηκε στο νεαρό άνδρα φαρμακευτική αγωγή, το ζευγάρι επέστρεψε στο σκάφος. Και ενώ, όλα έδειχναν πως η κρίση μεταξύ τους θα ξεπεραστεί, λίγες ημέρες αργότερα και ενώ είχε προηγηθεί εκδρομή του ζευγαριού σε νησιά του Αιγαίου, η κατηγορουμένη φαίνεται πως είχε ήδη αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να δώσει τέλος στη σχέση της.

Τηλεφωνικά -και αφού η εκδρομή είχε ολοκληρωθεί -ενημέρωσε το σύντροφό της ότι σκοπεύει να γυρίσει στην πατρίδα της. Όταν μάλιστα το θύμα επέστρεψε στο σκάφος ήταν ήδη αργά. Μαζί με τη Γαλλίδα σύντροφό του είχαν εξαφανιστεί και 3.000 ευρώ, ποσό που βρίσκονταν μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί σε καμπίνα του σκάφους.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Τέσσερις ημέρα μετά και ενώ το θύμα κατέπλεε σε νησί του Αιγαίου, διαπίστωσε ότι η άλλοτε σύντροφός του- πριν την αναχώρησή της -είχε προκαλέσει σοβαρή μηχανική βλάβη στο σκάφος και συγκεκριμένα κατέστρεψε το λάστιχο που ψύχει τη μηχανή και το λάστιχο με το οποίο γίνεται η άντληση των νερών.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει, πάντως, προανακριτικά ο άτυχος στον έρωτα Βέλγος, η εγκληματική σε βάρος του συμπεριφορά από την πρώην σύντροφό του, οφείλεται σε αισθήματα ζήλιας εκείνη ένιωθε ιδίως μετά τη νυχτερινή έξοδο που εκείνος είχε χωρίς την παρουσία της!

Διαβάστε επίσης