Το γερμανικό “ιπτάμενο νοσοκομείο”, στην υπηρεσία των Ουκρανών πολιτών

Ξεκίνησε η μεταφορά Ουκρανών τραυματιών - Το αεροσκάφος διαθέτει έξι μονάδες εντατικής θεραπείας και δεκάδες θέσεις για άτομα με λιγότερο σοβαρά τραύματα

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, εδώ και πάνω από ένα μήνα, ο γερμανικός στρατός ενεργοποίησε το λεγόμενο «ιπτάμενο νοσοκομείο» για να μεταφέρει Ουκρανούς τραυματίες.

Το αεροσκάφος Airbus A310, που ανήκει στην πολεμική αεροπορία της Γερμανίας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης με κατεύθυνση το Ζέσουφ στη νότια Πολωνία για να μεταφέρει στην Γερμανία Ουκρανούς τραυματίες που είναι παιδιά και ενήλικες.

Το «ιπτάμενο νοσοκομείο», το οποίο μπορεί να πετάει χωρίς ανεφοδιασμό 11.000 χιλιόμετρα, διαθέτει έξι μονάδες εντατικής θεραπείας και 38 θέσεις για άτομα με όχι τόσο σοβαρά τραύματα, ή μέγιστο αριθμό 56 θέσεων για τραυματίες. Η κατανομή των θέσεων εξαρτάται από τις ιατρικές ανάγκες.

Τους ασθενείς παρακολουθούν 25 γιατροί, νοσηλεύτριες της εντατικής και παραϊατρικό προσωπικό.

Το αεροσκάφος διαθέτει συστήματα παροχής οξυγόνου, ελέγχου της κυκλοφορίας του αίματος, διεξαγωγής εγχύσεων, μικρό μηχάνημα υπερήχων και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα