Το GPS πήρε στον… λαιμό του τους δύο Έλληνες που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Τι αποκάλυψε στην ανάκριση ο Έλληνας αστυνομικός

Το αρχικό (ψευτο)θρίλερ που συνόδευσε τη σύλληψη δύο Ελλήνων από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της παρουσίας τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στην Αδριανούπολη μοιάζει να αποκτά πιο… γήινη εκδοχή και εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη, αυτός και η  σύντροφός του (που επίσης συνελήφθη) εισήλθαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη Ipsala και μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους.

Εξήγησε, ειδικότερα, ΄ότι το GPS που χρησιμοποίησε τού “έβγαλε” δύο εναλλακτικές επιλογές κι εκείνος απλώς διάλεξε την πιο σύντομη, που όμως αποδείχτηκε… ενοχοποιητική, καθώς στη συνέχεια η τουρκική χωροφυλακή συνέλαβε αυτόν και τη σύντροφό του.

«Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό», είπε χαρακτηριστικά.

 Έπειτα από τη σύλληψή του το απόγευμα της Δευτέρας, οι δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης αποφάσισαν να αφεθεί το ζευγάρι των Ελλήνων προσωρινά ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων τους.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εξωτερικών. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική αρχή στην Αδριανούπολη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα