Το κάστρο της Κρήτης και το μυστήριο της Αττικής

ΠΑΣΟΚ: Οι στοχευμένες περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη σε συγκεκριμένες περιοχές για να «κλειδώσει» την 2η θέση

Προσηλωμένοι στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεύτερο κόμμα και με ισχυρό ποσοστό το βράδυ της 9ης Ιουνίου, παραμένουν οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης– όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί -έχει πάρει πάνω του την προεκλογική εκστρατεία προσπαθώντας να δώσει την ώθηση που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ. Όμως την ίδια ώρα διοργανώνονται ουκ ολίγες πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του Κινήματος να οργώνουν τη χώρα παρά το γεγονός ότι στην καλύτερη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τέσσερις έδρες στην Ευρωβουλή.

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν τσεκάρει τις περιφέρειες που θα δώσουν την δεύτερη θέση και πάνω σε αυτές θα κινηθεί τόσο ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος συν τους υποψηφίους Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε για πέντε μέρες στην Κρήτη, στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλει να αυξήσει τις δυνάμεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η «μάχη της Κρήτης» ολοκληρώθηκε και άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι. Μάλιστα παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζονται ότι στους τρεις νομούς (Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο) το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει μεγαλύτερα ποσοστά από τις εθνικές εκλογές, ενώ και στα Χανιά στην πρόσφατη επίσκεψη του ο Νίκος Ανδρουλάκης έτυχε θερμής υποδοχής. Σε ένα νομό όπου έλκουν την καταγωγή τους τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι πιο αισιόδοξοι στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο ότι στους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης δεν θα τους προκαλέσει καμία έκπληξη εάν το ΠΑΣΟΚ ξεπεράσει το 25%. Συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη διαμηνύουν πως «η συγκεκριμένη περιοδεία στέφθηκε με επιτυχία, καθώς αναδείχθηκαν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία και την ακρίβεια». Παράλληλα τονίζουν πως ο πρόεδρος του κόμματος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με ανθρώπους του τουρισμού, αλλά και με αγρότες τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το επόμενο διάστημα όλοι ρίχνουν το ενδιαφέρον τους στην Αττική. Στο Λεκανοπέδιο σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις. Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να πιάσει το ποσοστό του Γιάννη Σγουρού στις περιφερειακές εκλογές (13,31%), τότε θα πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη η 2η θέση. Δικηγόροι, οικονομολόγοι, γιατροί και μηχανικοί, σε συνδυασμό με συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικούς, αποτελούν δεξαμενές στελεχών και ψήφων για το ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί και τρέχουν μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Μέχρι τις εκλογές κλιμάκια του κόμματος θα επισκεφθούν όλα τα προάστια για να αναδείξουν τις χαμηλές υπηρεσίες Υγείας και το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη σκοπός του Κινήματος είναι να αναδειχθεί ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη που έχει προτάσεις για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία. Αυτές τις προτάσεις έχουν σκοπό να επικοινωνήσουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο και αναρτήσεις. Αν κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν και βίντεο με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο TikTok. Αυτό είναι όμως κάτι που έρχεται σε δεύτερη μοίρα και για να γίνει πρέπει να το επιτρέπουν οι συνθήκες. Βασική επικοινωνιακή στρατηγική είναι να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος και να τυπωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί «αξιόπιστη εναλλακτική».

Η περιφέρεια

Από εκεί και πέρα ήδη οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη τρέχουν σε όλη την Περιφέρεια. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές του Οκτωβρίου κατετάγη δεύτερος, ενώ στην Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης (βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι με άνεση δεύτερο κόμμα. Τον Ιούνιο του 2023 το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει το 19,74%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,13%. Τώρα μιλούν για ένα σίγουρο 25%. Στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία ναι μεν το ΠΑΣΟΚ ψαλλίδισε την διαφορά, αλλά ήταν σχεδόν 10 μονάδες πίσω. Ο στόχος είναι ειδικά στην «παπανδρεϊκό κάστρο» της Αχαΐας να φέρουν τούμπα το παιχνίδι.

Η επίσκεψη στην Θεσσαλία

Η Θεσσαλία έχει εξίσου ειδικό χαρακτήρα – τον οποίο απέκτησε μετά τις πλημμύρες στην περιοχή και τη νίκη του νυν περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, που στηρίχθηκε πρώτα από το ΠΑΣΟΚ κι εν συνεχεία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν πολλές φορές επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στην περιφέρεια πριν από μερικές μέρες, εκεί ξεδίπλωσε πρώτη φορά την επικοινωνιακή του στρατηγική που τον έφερε στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφερε ευρωπαίους αξιωματούχους από την πλευρά των Ευρωσοσιαλιστών, όπως την Ιράτσε Γκαρθία Πέρεζ. Αυτό αναμένεται να κάνει και μεθαύριο Δευτέρα στη Λάρισα, σε κοινή εκδήλωση με τον υποψήφιο του PES για την Κομισιόν Νίκολα Σμιτ. Η ανάδειξη των προβλημάτων που ακόμα προκύπτουν στη συγκεκριμένη περιφέρεια μετά τον «Daniel» αποτελεί κομμάτι της προεκλογικής συζήτησης.

Εν κατακλείδι μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής θα δοθεί έμφαση στην μέθοδο «πόρτα-πόρτα». Ήδη έχουν γίνει οι συγκεκριμένες χρεώσεις Δήμων σε βουλευτές, υποψήφιους βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, και μέχρι τις εκλογές θα βρίσκονται σε μαζικούς χώρους δουλειάς, δίκτυα, ΚΑΠΗ, επιμελητήρια και φυσικά σε λαϊκές αγορές. Οι μεγάλες εκδηλώσεις θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και έχουν μετατεθεί για το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας. Ήδη, προετοιμάζεται η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα και η καταληκτική στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το επικρατέστερο σενάριο ως αυτή την ώρα είναι να μεσολαβήσουν δύο ακόμα, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο γεύμα που παρέθεσε πρόσφατα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης τους κάλεσε να δώσουν όλοι το παρών, τουλάχιστον στον βαθμό που δεν έχουν κάποια άλλη προγραμματισμένη συγκέντρωση, ενώ τους παρότρυνε, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να περιοδεύσουν αμέσως μετά στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Στις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται να βγουν στον «αέρα» και τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα