Το… κατεστημένο της Αθήνας είχε άλλες δουλειές

Το κατεστημένο της Αθήνας αυτή τη φορά δεν έκανε σωστά τη… δουλειά του. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της Α΄ Εθνικής οι δύο από τις τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα ήταν στην πρώτη τριάδα.

Τον Ολυμπιακό βέβαια δεν μπορούσαν να τον… ρίξουν από κάτω, καθώς η διαφορά των 26 βαθμών από τον ΠΑΟΚ δείχνει τη χαοτική διαφορά που τον χωρίζει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Ωστόσο ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν εκτός τριάδας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League: «Με τον ΠΑΟΚ να κατατάσσεται δεύτερος στη βαθμολογία και τον Άρη τρίτο, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, που δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης πλασάρονται στην πρώτη τριάδα. Ποτέ άλλοτε ο ΠΑΟΚ με τον Άρη, ή ένας από τους δύο τους με τον Ηρακλή δεν κατάφεραν να είναι ταυτόχρονα τόσο ψηλά.

Για τον ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη σεζόν στη σειρά, που τερματίζει στις δύο πρώτες θέσεις, με το 2019 να κατακτά το πρωτάθλημα. Με την ισοπαλία που πήρε ο Άρης από την ΑΕΚ, τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης είχε καταφέρει να τερματίσει δεύτερος στην κανονική διάρκεια, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, και ήλπιζε να συνεχίσει έτσι ως το τέλος, ώστε να είναι η καλύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από 13 χρόνια.

Ωστόσο στα Playoffs ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την κατάσταση και από τέταρτος στην κανονική διάρκεια τερμάτισε δεύτερος. Ο Άρης έχει να τερματίσει μπροστά από τον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2007-08. Μπορεί να μην πέρασε τον ΠΑΟΚ, ωστόσο μετά από 40 χρόνια τερμάτισε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Έχει τερματίσει άλλες τέσσερις φορές τρίτος, 1968-69, 1973-74, 1978-79 και 1980-81, ενώ ήταν δεύτερος το 1979-80».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα