Το ΚΚΕ διαφωνεί με την συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις

Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, συναντήθηκε σήμερα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κομμάτων, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, για τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Γ. Μαρίνος εξέφρασε στον υπουργό «την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη συμφωνία, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και η οποία αφορά στην επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι «η εμπλοκή της Ελλάδας στους συνολικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας και την μετατρέπει σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων».

Τέλος, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ «να καταγγελθεί τώρα η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις».

 

Διαβάστε επίσης