Το κόμπλεξ του Καρτερού με την αριστεία καλά κρατεί

Επίθεση στον Μπουρλά επειδή απολαμβάνει και υλικά την επιτυχία του με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφερθεί στις εμμονές του Θανάση Καρτερού. Οπότε τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Ούτε και η επίθεση μέσω του άρθρου του στην Αυγή κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, του Θεσσαλονικιού με εβραϊκές ρίζες, ο οποίος διευθύνει ένα κολοσσό και είναι πολύ λογικό να έχει μετατραπεί στον άνθρωπο της χρονιάς λόγω του εμβολίου που κατασκεύασε η εταιρεία στην οποία ηγείται.

Για ποιον λόγο επιτέθηκε ο Καρτερός στον Μπουρλά; Διότι την ημέρα που ανακοίνωσε το επίτευγμα της εταιρείας-που διευθύνει με απόλυτη επιτυχία- και η μετοχή της Pfizer πήρε την ανιούσα, έκανε κάτι πολύ λογικό για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Πούλησε μέρος των μετοχών που είχε στην κατοχή του για να αποκομίσει κέρδος. Όπως έκαναν και τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής. Και δεν έκαναν κάτι παράνομο. Τουναντίον το επιτρέπει, αφενός μεν η ίδια η εταιρεία, αφετέρου δε οι κανονισμοί του αμερικάνικου χρηματιστηρίου.

Και αυτό πείραξε τον Θανάση Καρτερό, ο οποίος για μία ακόμη φορά επέδειξε γραπτώς την εμπάθεια του στους άριστους. Δεν μας προκαλεί εντύπωση, καθώς τα ίδια έκανε και με τον Σωτήρη Τσιόδρα, και με το νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, αλλά και με άλλους. Η δε επιχειρηματολογία του προκαλεί τον γέλωτα. Γράφει χαρακτηριστικά: «Εταιρείες, εταίροι, και ανυπερθέτως εταίρες, σε έναν χορό κερδοσκοπίας, που κάποιοι τον βρίσκουν λαμπρό δείγμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι τιμές των εμβολίων ήδη έχουν καθοριστεί, θηριώδεις συμφωνίες με θηριώδη κέρδη υπογράφονται, οι πλούσιοι του πλανήτη γίνονται πλουσιότεροι και εξασφαλίζουν το εμβόλιό τους, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι κι εξασφαλίζουν τον θάνατό τους. Κι αν πεις ότι επείγει ένα εμβόλιο κατά του άδικου, καταστροφικού και φονικού καπιταλισμού, θα σε πουν εχθρό της Δημοκρατίας. Οι φιλελεύθεροι

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη δεν θα πληρώσουν ούτε σεντς για να εμβολιαστούν, καταρρίπτοντας ένα μύθο που είχε αναπτυχθεί από τα ΣΥΡΙΖΟτρολ ότι θα εμβολιαστούν μόνο οι πλούσιοι. Κάτι που διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά ενοχλέι τον Καρτερό και το δείχνει

Η απορία που υπάρχει σε όσους διάβασαν το πόνημα του Καρτερού είναι ότι το άρθρο γράφτηκε απλά διότι θεώρησε ότι αυτό που έκανε ο Μπουρλά είναι ενάντια στην δική του ηθική, ή στο ότι ο CEO (και όχι τσέο ο κατά τη Νοτοπούλου) της Pfizer ήταν στην ΠΑΣΠ (στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή) ως φοιτητής στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ή στο ΚΚΕ. Διότι εάν ήταν άριστος της αριστεράς, τότε θα είχε το δικαίωμα να διαχειριστεί την περιουσία του. Τώρα απαγορεύεται.

Η ψυχιατρική ανάλυση

Όπως αναφέρουν οι ψυχίατροι το κόμπλεξ κατωτερότητας συνήθως εξηγείται, «όταν πιστεύουμε ότι μειονεκτούμε σε κάτι, ρίχνουμε το βάρος σε κάτι άλλο για να αναπληρώσουμε το «έλλειμμα». Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα άτομα με κόμπλεξ κατωτερότητας πολύ σπάνια έχουν εντοπίσει σε ποιους τομείς αισθάνονται μειονεκτικά, οπότε και η αναπλήρωση αυτή, είναι καθολική στην συμπεριφορά τους και οδηγεί συνήθως σε εθιστικές τελετουργικά επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές. Για παράδειγμα θα βγουν πάντα στα ίδια μέρη, με τις ίδιες παρέες – συνήθως άτομα χαμηλότερης κοινωνικής τάξης από τους ίδιους, και τις ίδιες πάντα ώρες γιατί  έτσι αισθάνονται ασφαλείς. Κάθε τι καινούργιο τους πανικοβάλλει ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή κι ευχάριστη, όπως μία μικρή βόλτα, μία εκδρομή».

Τώρα εξηγείται για ποιον λόγο το 1986 είχε γράψει ο κ. Καρτερός στον Ριζοσπάστη «να τρώμε άφοβα όλοι μαρούλια διότι δεν συνέβη τίποτα απολύτως στο Τσέρνομπιλ και απλά είναι καπιταλιστική προπαγάνδα». Ακόμη και σήμερα που όλοι έχουμε μάθει τις συνέβη στην ουκρανική πόλη και τις καταστροφές που προκάλεσε ο Καρτερός δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη, ούτε καν ψέλλισε «έκανα λάθος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα