Το λάθος… μέτρημα του Πολάκη άναψε φωτιές στην Εξεταστική

Ο λάθος υπολογισμός του Παύλου Πολάκη στον τρόπο υπολογισμού της λογιστικής αποτύπωσης των στοιχείων εσόδων – εξόδων» του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Η Νέα Δημοκρατία εντόπισε το σφάλμα του αν. υπουργού Υγείας, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε προβεί σε καταγγελία για «έλλειμμα ύψους 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «προϊόν αλχημείας» την καταγγελία Πολάκη. Συγκεκριμένα ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, συμβουλευόμενος μία κατάσταση που είχε στα χέρια του, είπε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Διαπίστωσα ότι κάνατε διπλοεγγραφή ως έσοδο το ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρονιάς στην επόμενη. Δεν είναι έσοδα αυτά, δεν είναι νέα λεφτά».

«Η διπλομέτρηση, με βάση τους απολογισμούς που υπάρχουν στη δικογραφία είναι 166.804.000. Άρα από τα 230 εκατ. ευρώ έχουν διπλοεγγραφεί και πρέπει να αφαιρεθούν 166.000.000 έως 170.000.000. Κακώς χρεώθηκαν, για δεύτερη φορά, αυτά τα χρήματα», προσέθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

«Ενδεχομένως να έχω κάνει λάθος»

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Πάυλος Πολάκης από τη μεριά του, αναγνώρισε ότι «ενδεχομένως να έχει διπλομετρήσει 89 εκατ. ευρώ στην καταγγελία του» ωστόσο επέμενε ότι «προκύπτει ζήτημα για τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «ακόμα και με τη λογική Γεωργαντά λείπουν 70 εκατ.» και αναρωτήθηκε: «Είναι λίγα;». Ο αν. υπουργός Υγείας υποστήριξε επίσης ότι όλα όσα έχουν συμβεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ «είναι βαρύ κακούργημα». «Κάποιοι σήκωσαν τα λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε λογαριασμούς με τους οποίους έπαιζαν μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς ρώτησε τον κ. Πολάκη γιατί, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση ανέφερε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε 36 τραπεζικούς λογαριασμούς προστέθηκαν, επί ημερών του άλλοι 8 για να απαντήσει ο κ. Πολάκης ότι «δημιουργήθηκαν για να απεμπλακούν από τους προηγούμενους λογαριασμούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα