Το Lokcdown ήρθε για να μείνει

Είναι πλέον και επίσημο. Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε – κάτι που ήταν σχεδόν σίγουρο- νέα παράταση στο lockdown μέχρι το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκμεβρίου.

«Στο μέτωπο του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Με σεβασμό στους πολίτες και στους επιστήμονες που συμμετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές μέλη της επιτροπής των ειδικών καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, αλλά αυτή ακόμη είναι πολύ αργή. Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα αργήσει», είπε και ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το πρωί. Εξαίρεση, τα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών που ανοίγουν 7 Δεκεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Πέτσας.

«Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια θα είναι στη διάθεση της χώρας μας τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν. Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα για να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός. Μηνιαίως θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες.

Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ο πολίτες με υποκείμενα άνω των 65 και μετά ο γενικός πληθυσμός», είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Για το πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown σημείωσε: «Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Υψηλότερο από ότι θα ανέμενε κανείς μετά από αρκετές εβδομάδες σε κατάσταση lockdown ενώ και η πίεση στο ΕΣΥ είναι υψηλή.

Επομένως θα παρακολουθήσουμε και αυτή την εβδομάδα τα σχετικά στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονές μας, θα ακούσουμε την εισήγησή τους και μετά θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 7 Δεκεμβρίου και για το ποιο είναι το σχέδιο για το λιανεμπόριο και τα σχολεία σημείωσε: «Θα έχουμε λίγο υπομονή για τις επιμέρους οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτό που ανοίγει στις επτά του μηνός είναι τα αμιγώς εποχικά καταστήματα και οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο από τον κ. Σταμπουλίδη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα