Το μεγάλο ψάρι έφαγε το μικρό στην ΕΠΟ για την άνοδο στη Super League 1

Το μεγάλο ψάρι έφαγε το μικρό στην ΕΠΟ. Ως εκ τούτου ανάμεσα στις αποφάσεις της Super League 1 και Super League 2 για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, η Ομοσπονδία αποδέχθηκε αυτή των… μεγάλων.

Ως εκ τούτου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την προκήρυξη της Super League 2 για απευθείας άνοδο δύο ομάδων και διατηρεί το ισχύον καθεστώς του προβιβασμού της πρώτης από τη δεύτερη κατηγορία απευθείας, ενώ ο 13ος της SL1 θα δώσει διπλό μπαράζ με τον 2ο της SL2.

Στην ψηφοφορία που έγινε οι μόνοι που μειοψήφησαν υπέρ της Super League 2 ήταν ο πρόεδρος της Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην SL2, Λεωνίδας Θωμαΐδης…

H Ένωση SL2-FL θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη (13/10) προκειμένου να εναρμονίσει την προκήρυξη της στο 1+1 της ανόδου και να γίνει ο καταρτισμός των δύο ομίλων της Football League.

Η ΕΠΟ ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 για παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου και ΟΦ Ιεράπετρας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Tο πρωτάθλημα της Super League 2 θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου 2020.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για αύξηση των ομάδων της Football League από 19 σε 20, με τον προβιβασμό του σωματείου Σαντορίνη 2020, βάσει του άρθρου 20, παράγραφος 10 του ΚΑΠ. Προκειμένου να μην προκύψουν ομάδες με ρεπό, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ζυγός ο αριθμός των ομάδων της Football League και έτσι ανέβηκε η Σαντορίνη, ομάδα που προέκυψε από τη συγχώνευση Θύελλας Καμαρίου – Πανθηραϊκού, κι έγινε η 20ή ομάδα της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Οι νησιώτες πέρσι έπαιξαν στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κι έχασαν αρχικά την άνοδο σε ισοβαθμία ελέω κορωνοϊού από την Καλλιθέα. Στο παρά ένα όμως η ΕΠΟ τους προσέφερε τον προβιβασμό.

Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία ο πρόεδρος της Ένωσης SL 2 – FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν συμμετείχε, καθώς δεν ήθελε να πάρει θέση από τη στιγμή που η διοργανώτρια δεν είχε τοποθετηθεί με δική της απόφαση – πρόταση προηγουμένως και δεν υπήρχε αποτυπωμένη η βούληση των άλλων ομάδων.

Πανιώνιος-Πλατανιάς στη Γ΄ Εθνική

Την παρουσία Πλατανιά και Πανιώνιου στη Γ’ Εθνική και τη διαδικασία ανόδου στη Football League επιβεβαίωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση.

Η ΕΠΟ προχώρησε στην ένταξη του Πλατανιά στον 10ο όμιλο, της Κασσιόπης στον 5ο όμιλο και του Πανιώνιου στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Από την Γ’ Εθνική κατηγορία στη Football League θα ανέβουν 4 ομάδες μετά από ειδικό τουρνουά με συμμετοχή των 10 πρωταθλητών σε δύο ομίλους, οι οποίοι θα καταρτισθούν με γεωγραφικά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα