Το μυστικό ραντεβού Καραμανλή – Προβόπουλου

Το ότι ο Κώστας Καραμανλής, παρά τη σιωπή του, παρακολουθεί πολύ στενά τις πολιτικές εξελίξεις δεν αποτελεί κοινό μυστικό. Ούτε φυσικά το ότι έχει πυκνώσει τις επαφές του με πολιτικούς και άλλους παράγοντες. Μία από αυτές τις συναντήσεις, έγινε πριν από μερικά 24ωρα και με τον πρώην διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», την περασμένη Παρασκευή και μετά την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, ο πρώην πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο διαμέρισμα που έχει στην Στάθη Γεροδήμου στην περιοχή του Λυκαβηττού –όπου ακόμα και σήμερα συνηθίζει να κάνει ραντεβού μακριά από τους δημοσιογράφους. Λίγη ώρα αργότερα, την πόρτα του πέρασε ο Γιώργος Προβόπουλος. Οι δύο άνδρες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, ενώ αρκετά συχνά ανταλλάσουν απόψεις για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Αυτή τη φορά, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, για τους κινδύνους υπάρχουν, αλλά και για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, συνέκλιναν πως θα υπάρξει εκτόνωση της κρίσης με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αξίζει, εδώ, να σημειώσουμε πως πολύ καλή άποψη για τον Γιώργο Προβόπουλο έχει τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται -μόλις καταλαγιάσει ο ντόρος από τις διαπραγματεύσεις- να τον δούμε να επανέρχεται στην πρώτη γραμμή σε ρόλο – έκπληξη,

Διαβάστε επίσης