Το μουσείο Δοϊράνης αναμένει επισκέψεις από τους μαθητές

Ανοίγει διάπλατα η πόρτα του μουσείου Δοϊράνης για τους μαθητές και για όλους τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φυσιογραφία της περιοχής, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, κατά την τελετή εγκαινίων του ριζικά ανακαινισμένου μουσείου.

Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι “φέρνουμε την άνοιξη στο μουσείο της λίμνης γιατί ουσιαστικά το ξαναφτιάξαμε, το επισκευάσαμε και το ανακαινίσαμε και το εμπλουτίσαμε με νέα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά στοιχεία”. Το Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης, εγκαινιάστηκε την Κυριακή μετά από εργασίες στεγανοποίησης του υπογείου του, που είχε πλημμυρίσει πριν από δύο χρόνια, με την άνοδο της στάθμης του νερού.

Το ανακαινισμένο μουσείο φιλοξενεί μόνιμη εικαστική έκθεση. Το έργο ανακαίνισης χρηματοδότησε ο Δήμος Κιλκίς και υλοποίησε η Epimorfotiki Kilkis / Επιμορφωτική Κιλκίς.

Στον χώρο υπάρχει επίσης έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη λίμνη Δοϊράνη, δομημένη σε τρεις θεματικές ενότητες, δηλαδή τη φύση, τον πολιτισμό και την παράδοση και τη ζωή γύρω από τη λίμνη.

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά 8.00-14.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστό. Το Μουσείο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Δοϊράνης, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων.

Διαβάστε επίσης