Το μπρος πίσω του Αλέξη

Αποτέλεσμα του μπρος-πίσω του Αλέξη Κούγια στις καταθέσεις, ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Χ. Λακαφώση για αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και τι είχε στην αγόρευσή του;

«Οι καταθέσεις Κούγια και Αλαφούζου αποτυπώθηκαν εν πολλοίς σε κατηγορίες. Ο Κούγιας εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εν πολλοίς αναίρεσε τις καταγγελίες του, είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, ότι η αναφορά του σε στελέχη της ΕΠΟ ήταν κατά την κρίση του. Το ίδιο συνέβη και με τον Αλαφούζο που είπε πως ό,τι είχε καταγγείλει ήταν αποτέλεσμα δικών του κρίσεων βλέποντας τους αγώνες».

Αυτό που έμεινε ήταν η επί χρόνια κηλίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή που τοποθέτησαν Κούγιας, Αλαφούζος και Σία. Τόσα χρόνια επιχειρήθηκε να σταμπαριστεί ο Ολυμπιακός ακόμη κι εκτός ελληνικών συνόρων. Εκεί που είχε εντυπωσιακές αγωνιστικά πορείες.

Και τι έμεινε από τη… «συμμορία των 28»; Το ματς Βέροιας-Ολυμπιακού, που κρίθηκε πως ήταν στημένο, αλλά με ενοχή των παραγόντων της Βέροιας Αρβανιτίδη, Λαναρή, και των ποδοσφαιριστών Μπάρμπα και Παυλίδη.

Για το Ολυμπιακός-Βέροια το 2013, ο Χ. Λακαφώσης παρατήρησε:

«Ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά που  μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα. Πλην των κατηγορουμένων, καταθέσεις μαρτύρων δεν υπάρχουν, ούτε στοιχεία ότι έγινε συναλλαγή, κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ο Μαρινάκης ήρθε σε συναλλαγή με Αρβανιτίδη και Λαναρή για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα