Το μυστικό του Ρεχάγκελ

Sports Παρασκήνια

Πριν από 20 χρόνια η Εθνική μας ομάδα κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης. Η διαδρομή, το 2004  στα γήπεδα της Πορτογαλίας, είχε φουλ τακτική. Προσαρμοσμένη πάνω σε κάθε παίκτη.

Το μυστικό του Ότο ήταν να μην μένουν κενά από το κέντρο και προς την μεγάλη περιοχή της Εθνικής. Ζητούμενο οι αλληλοκαλύψεις σε διάφορα τετράγωνα του αγωνιστικού χώρου. Ο Ρεχάγκελ είχε χωρίσει σε ζώνες το μισό του γηπέδου, όπου έκανε άμυνα η Εθνική. Και πάνω εκεί χώριζε τομέα ευθύνης σε κάθε παίκτη. Με την αλληλοκάλυψη να ήταν το ζητούμενο.

Ανάλογα με τις ικανότητες που είχε ο κάθε παίκτης, ήταν και οι οδηγίες που έπαιρνε. Δεν τον ενδιέφερε ποιος ήταν ο αντίπαλος. Αλλά μόνο η δική του ομάδα. Και πως δεν θα είχε… τρύπες στην άμυνα.

Όσο για την επίθεση, το πράγμα φαινόταν μόνο του. Ψηλό παιχνίδι με στημένες φάσεις. Τις είχε δουλέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πολλά τα συστήματα, αφού γνώριζε πως αυτό ήταν το μεγάλο επιθετικό ατού. Τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία.

O 63χρονος τότε Γερμανός προπονητής λατρεύτηκε στην Ελλάδα. Έμεινε στον πάγκο της εθνικής για εννέα χρόνια: 106 παιχνίδια με το 50% των νικών (53) με 23 ισοπαλίες και 30 ήττες. «Μπορείς να διαφωνήσεις με το στιβαρό και αμυντικό του στιλ, αλλά όχι με το μεγαλείο του θριάμβου του», υποκλινόταν η El Pais!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα