Το Oruc Reis έφτασε στα 6,8 ν.μ νότια του Καστελλόριζου

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνεχίζει να "βολτάρει" εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Συνεχίζει να “βολτάρει” (παρανόμως) εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το ερευνητικό Oruc Reis, φτάνοντας χθες το βράδυ στα 7 ν.μ. νότια του Καστελλόριζου και ακολούθως βγήκε εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα, το Oruc Reis έφθασε στα μόλις 6,8 ν.μ. από τη Στρογγύλη τα ξημερώματα, συνεχίζοντας τις έρευνές του στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το Oruc Reis κινήθηκε δηλαδή εντός της ζώνης 6-12 μιλίων, όχι όμως πέραν αυτής.

Αυτή την ώρα το Oruc Reis πλέει με νότια διεύθυνση και ταχύτητα 4,4 κόμβων, προς το ανατολικό άκρο της περιοχής όπου βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή, εκεί όπου οι Τούρκοι έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις σεισμικές έρευνες μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου. Το Oruc Reis συνοδεύουν τα βοηθητικά σκάφη Ataman και Cengiz Han, καθώς και πολεμικά πλοία.

Με βάση την πρόσφατη NAVTEX, μεθαύριο το Oruc Reis θα πλεύσει προς την Αττάλεια για εργασίες συντήρησης, έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα