Το ωστικό κύμα του ηφαιστείου Hunga Tonga έφτασε και στην Ελλάδα

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου

Το ωστικό κύμα του ηφαιστείου Hunga Tonga «τρέλανε» για λίγο τα βαρόμετρα και της Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου (17/1).

Την είδηση έκανε γνωστή ο  Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο facebook. Ο ίδιος ενημέρωσε για ωστικό κύμα του ηφαιστείου Hunga Tonga που έφτασε μέχρι και τη χώρα μας!

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Το ωστικό κύμα του ηφαιστείου Hunga-Tonga στον Ειρηνικό Ωκεανό «τρέλανε» για λίγο τα βαρόμετρα και της Ελλάδας χθες το βράδυ του Σαββάτου!

Λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 και μετά από περίπου 16 ώρες έφτασε και στην Ελλάδα το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε από την απίστευτη έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Hunga-Tonga-Hunga-Haapai, διανύοντας από τον νότιο Ειρηνικό και μέχρι την περιοχή μας πάνω από 17 χιλιάδες χιλιόμετρα!!

Το κύμα πίεσης καταγράφηκε μάλιστα πάρα πολύ καθαρά από όλους σχεδόν τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών με την βαρομετρική πίεση να παρουσιάζει την ίδια απότομη αυξομείωση, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ , για ένα περίπου μισάωρο
(κάντε κλικ στις εικόνες κάτω για μεγέθυνση-κόκκινο βελάκι), κατά σχεδόν 2-3 hPa στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα (Θεσ/νικη, Αλεξ/πολη, Αττική αλλά και Κέρκυρα) και έως 4-5 hPa στη νότια Ελλάδα (Ηράκλειο, Ρόδος) !!!

Όπως έχω λοιπόν πολλές φορές πει αλλά και γράψει μέσα από τούτη εδώ τη μετεο-σελίδα μου στο φειςμπουκ: εντυπωσιακό το πως ο καιρός δεν γνωρίζει…σύνορα!!!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα