«Το πακέτο Τσίπρα διέλυσε το θετικό κλίμα – Φόβοι για δημοσιονομικό εκτροχιασμό»

O Παναγιώτης Λιαργκόβας “σφάζει με το βαμβάκι’ την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα μετά τα όσα προ ημερών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. 

“Το πακέτο Τσίπρα διέλυσε το θετικό κλίμα στις αγορές” τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή σε συνέντευξή του.

Οι αγορές αρχίζουν να αποτιμούν πλέον ότι υπάρχει ελληνικός κίνδυνος, βλέπουν ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος, αδιαφορεί για τον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων αλλά και για το “μαξιλάρι ασφαλείας”, γι’ αυτό και επανέρχονται οι φόβοι για δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας, δηλώνει στο Liberal.gr.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του χρηματιστηρίου και των αγορών ομολόγων, ο καθηγητής Οικονομικών στην έδρα Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σημειώνει ότι πάνω που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται ένα κλίμα σταθερότητας σε αγορές και χρηματιστήριο, το πακέτο Τσίπρα το διέλυσε, δίνοντας τροφή στα κερδοσκοπικά funds να τιμολογήσουν ξανά τον παράγοντα αβεβαιότητας.

Εκτιμά ότι η αυξημένη κατανάλωση με καθηλωμένες την παραγωγή, και τις επενδύσεις θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε αύξηση των εισαγωγών δημιουργώντας προβλήματα στην οικονομία, και μιλά για για τις πολλαπλές «ομηρίες» του ιδιωτικού τομέα από το Δημόσιο, που εκτείνονται από τις 250.000 εκκρεμείς συντάξεις, και φτάνουν έως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που συνεχίζει να υποεκτελείται.

Διαβάστε επίσης