Το πανό… και το σανό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην εβδομάδα που πέρασε, το σίριαλ περί δήθεν «δραστηριοποίησης» του Θωμά Μητρόπουλου εις βάρος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Με «αναφορές» και «αποκαλύψεις» –της πλάκας, λέμε εμείς– φιλοολυμπιακών ΜΜΕ («Γαύρος», «to10» κ.λπ.) αλλά και δυστυχώς και του υπευθύνου Επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά, καταλογίσθηκε στον Θωμά επίσκεψη στην Πάτρα –άρα, κατά τους γνωστούς «εγκεφάλους» επαφή με τον νοσοκόμο και πρώην διαιτητή Δημητρόπουλο– προ του αγώνος Παναχαϊκή – Ολυμπιακός (1η/11ου) – άρα, οι «κραυγές» του νοσοκόμου για δήθεν τραυματισμούς με σκοπό να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός ήταν στημένες!!!

Στο ντέρμπι μάλιστα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με την ανοχή της ΠΑΕ –που ευθύνη έχει ο νυν πρόεδρος και δήμαρχος Γιάννης Μώραλης– παρουσιάστηκε εμετικό πανό εις βάρος του Θωμά Μητρόπουλου ως απόρροια της πληροφορίας για τη δήθεν επίσκεψή του στην Πάτρα.

Γιατί όλα αυτά; Τα πράγματα για τους μυημένους –μεταξύ των οποίων κι εμείς– είναι ξεκάθαρα.

1] Η γνωστή επιχειρηματική διαφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, και η γνωστή σε όλους φιλία επί δεκαετίες του τελευταίου με τον Θωμά Μητρόπουλο, δίνει το ερέθισμα σε κάποιους ώστε να κατασκευάζουν ρεπορτάζ, αυξάνοντας έτσι –ή και διατηρώντας– το εισόδημά τους με δήθεν αποκαλύψεις προσφέροντας έτσι –κατά τη γνώμη τους– υπηρεσίες στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

2] Η όχι μέχρι σήμερα καλή πορεία της ομάδας πρέπει να αποδοθεί σε «εξωτερικούς» εχθρούς, και όχι σε ενδεχόμενες αστοχίες προπονητών, παικτών, σχεδιασμού κ.λπ. Δηλαδή, με λίγα λόγια, όταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η φιλοξενούμενη ομάδα παίζε με τρία σέντερ μπακ, και ο Θρύλος επιμένει να επιτίθεται με σέντρες, τότε φταίει ο Θωμάς και όχι ο προπονητής Μάρτινς.

Το ίδιο συμβαίνει όταν ο άσημος αλλοδαπός διαιτητής Γιάκοτετ δεν δίνει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, πάλι φταίει ο Θωμάς και όχι ο Περέιρα. Επίσης, ως γνωστόν, φταίει για τις φωτιές στην Καλιφόρνια…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα που αφορούν την ανοησία του επιχειρήματος «Δημητρόπουλος» από την αρχή, κυρίως για να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

1] Η κλήρωση στην ΕΠΟ για το Κύπελλο που ανέδειξε το ζευγάρι Παναχαϊκή – Ολυμπιακός (αγώνας που τελέστηκε την 1η/11ου) έγινε στις 18/9. Το ταξίδι του Θωμά Μητρόπουλου στην Πάτρα έγινε τον Αύγουστο, δηλαδή ένα μήνα πριν, για επαγγελματικούς λόγους. Και στη συνέχεια μετέβη στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, τη Μεσσηνία. Τώρα αν είχε πάρει μαγιό μαζί ή όχι, για να κάνει και κάνα μπάνιο στις παραλίες της Ηλείας, αυτό δεν το ξέρουμε…

2] Η κλήρωση των διαιτητών και η τοποθέτηση παρατηρητών και γιατρών έγινε από την ΕΠΟ μία εβδομάδα πριν, δηλαδή στις 23/10. Ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τον ορισμό παρατηρητών και γιατρού; Απαντάμε: Ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης, τέως «τρόφιμος» επί δεκαετίες της παράταξης που στήριζε ο Ολυμπιακός στην ΕΠΟ (πρόεδροι Β. Γκαγκάτσης, Σ. Πιλάβιος, Γ. Σαρρής, Γ. Γκιρτζίκης) και μετέπειτα μεταγραφή στην παράταξη του Ιβάν Σαββίδη με δέλεαρ την υπόσχεση της προεδρίας της Επιτροπής Κυπέλλου στην ΕΠΟ και κάποια «δωράκια», δηλαδή φανέλες και μπάλες, και όχι τίποτ’ άλλο αφού ως γνωστόν ο Ρωσοπόντιος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αρκείται σε αυτά…

3] Ποιον έχει προϊστάμενο στην ΕΠΟ ο κ. Γαβριηλίδης; Απάντηση: Μα φυσικά το προεδρείο της ΕΠΟ. Και ποιος συμμετέχει στο προεδρείο της ΕΠΟ, και μάλιστα στη θέση του α΄ αντιπροέδρου; Απάντηση: Μα φυσικά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης!!!

Συνειρμικά λοιπόν ο Θωμάς Μητρόπουλος παρενέβη στους παραπάνω ένα μήνα πριν από την κλήρωση του αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, για να μπει γιατρός ο αντι-ολυμπιακός νοσοκόμος Δημητρόπουλος, πείθοντας προφανώς τους Γαβριηλίδη και Μπαταγιάννη να συνηγορήσουν για την τοποθέτηση αυτή, και στη συνέχεια κατασκεύασε με τον Δημητρόπουλο –ο οποίος είχε  διαγραφεί το 1999 επί παντοδυναμίας Κόκκαλη– το περιστατικό με ανύπαρκτο τραυματία στο γήπεδο, με σκοπό να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, την ανικανότητα του Βαγγέλη Μπαταγιάννη να ενημερωθεί για τους συντελεστές του αγώνα που αφορούσε την ομάδα του πρέπει οι Καραπαπάδες και οι Γαβαθιώτηδες –μέσα και ο Κώστας Καίσαρης, που «ξέχασε» να ρωτήσει και να μάθει στο ρεπορτάζ του την ημερομηνία που βρέθηκε ο Θωμάς στην Πάτρα– να τη χρεώσουν στον Θωμά Μητρόπουλο μόνο και μόνο επειδή διατηρεί τη φιλία του με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Οι οπαδοί και φίλαθλοι του Θρύλου δεν είναι ανεγκέφαλοι. Όσο «σανό» και να τους ταΐσει κανείς, με τα στοιχεία που παρατίθενται μπορούν να καταλάβουν τους λόγους για τα παραπάνω και φυσικά μπορούν να ερμηνεύσουν τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε το πανό. Με τη σειρά μας κι εμείς σκεφτόμαστε να αναρτήσουμε ένα δικό μας πανό με τίτλο: «Το πανό και το σανό». Έχουμε καιρό…

Διαβάστε επίσης