«Το παραμύθι με τις θέσεις τελείωσε…»

Συνεχίζει τις περιοδείες του σε περιοχές της Ελλάδας ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε στη Λάρισα και μίλησε στο Φρούριο, σε πολίτες της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.

Ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι» αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνομιλίες με τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κομμάτων: «Δεν είμαστε με όλους στην Ευρώπη. Θα πάω 8 και 9 του μήνα να συναντηθώ με Πράσινους, Σοσιαλιστές και Φιλελευθέρους. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Θα συζητήσουμε και μετά θα αποφασίσουμε», δήλωσε.

Αναφέρθηκε στην υπόθεση Μπαλτάκου λέγοντας «”Κάποιοι μας λένε… πού πάτε; Οι άλλοι είναι κολοσσοί”. Η υπόθεση  Μπαλτάκου αποδεικνύει ότι όλοι είμαστε πολύ ικανότεροι από κάποια πολιτικά επιτελεία». Απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι «Το Ποτάμι» δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις λέγοντας: «Το παραμύθι με τις θέσεις τέλειωσε. Εχουμε δώσει το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα. Να παρουσιάσουν και τα άλλα κόμματα τα δικά τους προγράμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί, γιατί ψάχνει τις λέξεις που δεν δυσαρεστούν κανέναν».

Ζήτησε πολιτική σταθερότητα λέγοντας πως: «Το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην χώρα είναι προϊόν της πολιτικής αστάθειας. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει μόνιμο προεκλογικό κλίμα που καταστρέφει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την σταθερότητα της χώρας».

Εδωσε το δικό του σχόλιο για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς όμως να μπει στην ουσία του περιεχομένου και αρκούμενος στο να στηλιτεύσει τη διαδικασία: «Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, δεν το χει διαβάσει κανείς βουλευτής, γιατί κατατέθηκε στην Βουλή 2 λεπτά πριν λήξει η προθεσμία. Τα κόμματα ήταν στρατευμένα στο ναι και στο όχι χωρίς να έχουν την διάθεση να αναζητήσουν που μπορούν να συμφωνήσουν και που όχι».

Τέλος απάντησε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα περί «χρηματοδότησης» του «Ποταμιού» λέγοντας: «Υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με τα οικονομικά μας. Ποιος προκαλεί αυτή τη συζήτηση; Τα κόμματα που χρωστάνε 300 εκ. δάνεια στις τράπεζες; Τα οικονομικά μας είναι διάφανα. Ήρθα με τρένο από την Αθήνα. Θα φύγω με το ΚΤΕΛ. Αυτά είναι τα οικονομικά μας».

Διαβάστε επίσης